GRAFIC Acțiunile se retrag de la maximele anului. Toyota cade după ce birourile subsidiarei Daihatsu Motor au fost percheziționate

GRAFIC Acțiunile se retrag de la maximele anului. Toyota cade după ce birourile subsidiarei Daihatsu Motor au fost percheziționate

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 dec 2023

Acțiunile europene s-au depreciat în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, în linie cu evoluția din piețele de capital din SUA și Asia, în contextul în care optimismul privind o reducere rapidă a dobânzilor de către Fed se diminuează, iar traderii și-au redus pozițiile înaintea weekendului prelungit de Crăciun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele regional Stoxx Europe 600 se deprecia cu 0,33% în jurul orei 11:40 (ora României), tras în jos de sectoarele auto și imobiliar. Referința FTSE 100 de la Londra a coborât cu 0,17%, DAX de la Frankfurt se deprecia cu 0,4%, un declin apropiat fiind consemnat și pentru indicele CAC 40 de la Paris.

Contractele futures pe acțiunile americane indicau o revenire parțială după pierderile de miercuri. S&P 500 și Nasdaq Composite s-au depreciat cu 1,5% ieri, iar Dow Jones a coborât de la un nou maxim record atins cu o zi în urmă, pe fondul marcării de profituri și al reacției investitorilor la condițiile de supracumpărare a pieței.

Raiffeisen crește puternic pe bursă după acordul cu Strabag, care îi va permite să repatrieze profitul din Rusia CITEȘTE ȘI Raiffeisen crește puternic pe bursă după acordul cu Strabag, care îi va permite să repatrieze profitul din Rusia

"Tonul dovish al Fed din decembrie a fost mult supraexagerat în ceea ce privește impactul asupra prețurilor activelor", a declarat Mark Konyn, director de investiții la AIA Group din Hong Kong, la Bloomberg Television. "Piața va fi puțin dezamăgită în ceea ce privește momentul la care aceste reduceri vor începe să aibă efect."

Indicele mondial MSCI All Country World s-a depreciat pentru a doua zi, după nouă sesiuni de câștiguri. Acțiunile japoneze au condus scăderile, în frunte cu Toyota Motor.

Constructorul auto a închis tranzacțiile cu un declin de 4%, după ce birourile subsidiarei Daihatsu Motor au fost percheziționate într-un dosar de falsificare a testelor de siguranță, compania anunțând că suspendă toate livrările de vehicule.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
bursa wall street
scadere actiuni
fed
reducere dobanzi fed
marcari profit