Ikea are probleme de aprovizionare, pe fondul incidentelor din Marea Roșie

Ikea are probleme de aprovizionare, pe fondul incidentelor din Marea Roșie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2023

Ikea se confruntă cu întârzieri și posibile penurii ale unor produse, în contextul în care transportatorii maritimi redirecționează navele departe de Marea Roșie, în urma atacurilor militanților Houthi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare retailer de mobilă a declarat că este în căutarea altor opțiuni pentru a asigura disponibilitatea produselor sale, dintre care multe trec în mod normal prin Marea Roșie și prin Canalul Suez în drumul lor de la fabricile din Asia către Europa și alte piețe.

Ikea  a deschis, în vară, cel de-al treilea său magazin din România, la Timișoara și pregătește construcția unui nou magazin, la Iași.

Raiffeisen crește puternic pe bursă după acordul cu Strabag, care îi va permite să repatrieze profitul din Rusia CITEȘTE ȘI Raiffeisen crește puternic pe bursă după acordul cu Strabag, care îi va permite să repatrieze profitul din Rusia

"Ceea ce putem împărtăși momentan este că situația din Canalul Suez va duce la întârzieri și poate cauza constrângeri de disponibilitate pentru anumite produse Ikea", a declarat Oscar Ljunggren, purtător de cuvânt al Inter Ikea Group, pentru Bloomberg.

Compania rămâne în dialog strâns cu transportatorii "pentru a asigura siguranța persoanelor care lucrează în lanțul valoric Ikea și pentru a lua toate măsurile de precauție necesare pentru a le menține în siguranță", a precizat acesta.

Ikea nu deține o flotă proprie de nave, transporturile sale fiind gestionate de operatorii de profil. Compania a refuzat să dezvăluie detalii despre transporturile sau produsele care sunt mutate prin Canalul Suez, invocând motive de siguranță și de concurență.

Maersk, cel mai mare transportator maritim de containere, a anunțat, în weekend, că va sista toate transporturile de containere prin Marea Roșie până la o nouă notificare și le va trimite printr-un ocol în jurul Africii, după ce una dintre navele sale a fost vizată de un atac cu rachetă revendicat de mișcărea Houthi din Yemen, aliniată Iranului.

Compania a declarat că nava nu a fost lovită.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
probleme aprovizionare
incidente marea rosie
atacuri nave marea rosie