Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, George Hagivreta, Co-Fondator si COO la MEDIjobs România

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, George Hagivreta, Co-Fondator si COO la MEDIjobs România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă cărți și articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Cărți și articole citite în ultima perioadă de George Hagivreta, Co-Fondator si COO la MEDIjobs România

"Why the Best Leaders Want Their Superstar Employees to Leave" - link (wsj.com)

(Orice persoană care conduce o companie se gândește cu groază la acel moment în care cel mai bun om din echipă vrea să plece. Soluția generală în acest caz este să îi oferi multe lucruri în plus pentru a îl convinge să rămână. Acest articol dă puțin peste cap acea soluție, într-un mod logic. Atunci când vrei să ai alături de tine oameni foarte calificați, trebuie să îți asumi că va veni un moment în care nu le vei mai putea satisface pretențiile. Mulți dintre acești oameni buni vor pleca să își pornească propriile business-uri. Atâta timp cât ești pregătit pentru acest caz, pierderea unui star din echipă nu trebuie să doară, ci chiar poate fi o oportunitate)

"How hospitals could be rebuilt, better than before" - link (economist.com)

(O analiză foarte interesantă despre cum ar putea fi construit sistemul medical de mâine. Autorul imaginează spitalul viitorului și povestește despre lucrurile care se întâmplă în acest moment și care ne aduc mai aproape de această imagine (mai multe decât am crede - cine vrea să vadă viitorul în acțiune ar trebui să se intereseze despre Cleveland Clinic, care deja integrează tehnologia AI în tratamentul pacienților, face consultații online, are o flotă întreagă de roboți care se plimbă prin spital etc)

"Here Are All the Documents You Need to Hire Like Google (for Free)" - link (inc.com)

(Orice antreprenor sau HR manager ar vrea să recruteze ca Google, cum zice autorul. Noroc că cei de la Google sunt foarte drăguți și împărtășesc cu noi niște liste pe care le folosesc atunci când angajează o persoană. Sunt mai multe "checklist-uri" pentru elaborarea anunțului de angajare, pentru derularea interviului, compararea candidaților, formular de feedback de la candidați etc. Puțin adaptate la domeniul fiecărei companii in parte, sunt niște documente care pot îmbunătăți foarte mult procesul de recrutare)

George Hagivreta este Co-Fondator&COO al companiei MEDIjobs, prima platformă de recrutare online dedicată exclusiv domeniului medical și care a devenit în doar doi ani de la lansare cea mai mare comunitate online a specialiștilor medicali din România. Și-a propus să ofere o soluție dedicată acestei nișe, o soluție care să transforme procesele ineficiente de recrutare medicală într-o experiență rapidă, eficientă și pe termen lung pentru angajatori și specialiștii medicali.

Pentru a realiza acest lucru, a cercetat intensiv piața din SUA și Europa, a identificat trenduri și a adaptat soluțiile de succes la piața din România. Așa a luat naștere medijobs.ro, o inovație în recrutarea medicală la nivel global, ce își propune să se dezvolte pe încă 2 piețe în următorul an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor