Compania aeronautică Sonaca, cu fabrică la Cluj, caută să-și dezvolte producția din România

Compania aeronautică Sonaca, cu fabrică la Cluj, caută să-și dezvolte producția din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a vizitat, la Bruxelles, compania aeronautică Sonaca, care are o farbrică la Cluj și, potrivit ministrului, dorește să își dezvolte producția din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Potențialul acestei industrii este foarte mare în țara noastră, piața avioanelor, deci și a componentelor sau serviciilor conexe, este în creștere și de aceea susținem companiile cu capital de stat sau privat care activează în acest domeniu. Există tradiție și expertiză în producția de avioane și elicoptere, dar și a pieselor și subansamblelor componente”, a declarat Ștefan Radu Oprea.

Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată

Sonaca Transilvania Aerospace este fabrica de la Cluj a companiei belgiene în care a investit peste 52 milioane lei și unde sunt produse și piese pentru aeronavele de tip A320 ale companiei Airbus.

Anunțul ministrului Oprea vine după ce Sonaca a obținut, în 2023, trei contracte majore de la Airbus, pentru furnizarea de componente produse inclusiv la fabrica din România, în cadrul “celui mai mare succes comercial” din istoria sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sonaca
aeronautică
producție
dezvoltare
ministru
oprea