Sonaca obține cel mai mare contract din istoria grupului, pentru componente Airbus produse inclusiv în România

Sonaca obține cel mai mare contract din istoria grupului, pentru componente Airbus produse inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2023

Grupul belgian Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus, pentru furnizarea de componente produse inclusiv la fabrica din România, în cadrul “celui mai mare succes comercial” din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sonaca va deveni furnizor de flapsuri pentru aeronavele Airbus A321 și și-a extins colaborarea privind furnizarea de lamele pentru modelele A320 și A350.

VIDEO Mii de automobile electrice – lăsate să ruginească în China CITEȘTE ȘI VIDEO Mii de automobile electrice – lăsate să ruginească în China

Flapsurile pentru aeronavele A321 vor fi produse la fabricile Sonaca din Belgia, Brazilia și România. O echipă de 160 de angajați va lucra la noul contract.

Grupul belgian a obținut, de asemenea, extinderea contractelor pentru furnizarea de lamele pentru aeronavele de tip A320 și A350.

Separat, Airbus a anunțat că a primit o comandă fermă pentru 500 de avioane A320 de la operatorul aerian indian IndiGo, stabilind un nou record pentru cel mai mare contract de achiziție din istoria aviației comerciale.

Sonaca, grup deținut de statul belgian prin Wallonia Regional Investment Company (SRIW), este unul din liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială. Grupul deține subsidiare în Brazilia, România, SUA și Canada, având peste 3.500 de angajați.

Fabrica din România, situată în localitatea Moldovenești, lângă Turda, a fost inaugurată în 2017, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de euro, din care o sumă de 5,4 milioane de euro a reprezentat un ajutor de stat din partea Guvernului României.

Unitatea se ocupă de producția de componente pentru avioane și de asamblarea de lamele pentru modelul Airbus A320. De asemenea, la fabrica de lângă Turda este asamblat și Sonaca S200, un avion de mici dimensiuni, cu două locuri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sonaca contract airbus
sonaca romania
sonaca aerospace transilvania
flapsuri airbus romania
sonaca cluj