Belgienii de la Sonaca încep să trimită către Airbus piese fabricate în Cluj

Belgienii de la Sonaca încep să trimită către Airbus piese fabricate în Cluj
scris 10 mar 2017

Compania belgiană Sonaca a inaugurat, joi, la Moldovenești, județul Cluj, o fabrică unde vor fi produse și piese pentru aeronavele de tip A320 ale companiei Airbus, investiția în valoare de peste 52 de milioane de lei urmând să ducă la crearea a 200 de locuri de muncă în anii următori.

Construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, iar primele linii de producție au fost puse în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2016, scrie News.ro.

În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 200 în anii următori. La unitatea de producție din Moldovenești vor fi produse inclusiv piese pentru bordul de atac al aripii, necesare pentru aeronavele de tip A320 constructorului francez Airbus.

Investiția realizată de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL s-a realizat și prin intermediul unui ajutor de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totală a investiției este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro). De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistență pe parcursul derulării acestui proiect.

La inaugurarea fabricii a fost prezent și Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care a explicat că firma belgiană nu a investit în România doar pentru că aici a găsit forță de muncă ieftină.

Decizie obligatorie a judecătorilor din această săptămână pentru toți șoferii CITEȘTE ȘI Decizie obligatorie a judecătorilor din această săptămână pentru toți șoferii

"O astfel de investiție se întâmplă când ai sprijin de la Guvern, dar când ai sprijinul unui primar cum este cel din Moldovenești. Toate semnele spun că industria aerospațială din România are loc să crească. De fiecare dată când se taie o panglică înseamnă promisiuni îndeplinite și locuri de muncă noi. Sonaca demonstrează că a venit în România pentru că avem educație de calitate în Cluj, pentru că oferim investitorilor stabilitate și predictibilitate, pentru că suntem în proximitatea pieței Europene și demonstrează astfel că nu au venit pentru forța de muncă ieftină. Sper că este doar o primă panglică din mai multe pe care le vom tăia”, a explciat acesta.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, asamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și/sau militar. Printre acestea, se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sonaca
airbus