Mercedes-Benz și-a organizat fabricile pentru era electrică. Dispar unele modele

Mercedes-Benz și-a organizat fabricile pentru era electrică. Dispar unele modele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2022

Mercedes a anunțat cum va fi structurată rețeaua globală de fabrici pentru era „electric only” și ce modele vor fi produse în uzinele sale. Segmentele de lux rămân în Germania, cele entry, ce vor fi produse pe o nouă platformă, vor merge în Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes a distribuit deja producția viitoarelor sale automobile în uzinele pe care le are în rețeaua globală. Acestea sunt în plin proces de pregătire pentru a intra într-o nouă perioadă de existență a companiei, cea electrică.

Segmentele pe care le-a anunțat Mercedes sunt Top End Luxury, care vori fi produse în Sindelfingen, unde sunt și astăzi fabricate cele mai scumpe mașini ale mărcii. Acolo vor fi produse autoturismele bazate pe platforma AMG.EA, începând din 2025.

Core Luxury reprezintă segmentul central al Mercedes-Benz, care cuprinde cele mai vândute mașini ale constructorului. Acestea vor fi produse în Bremen, Germania, și în Kecskemet, Ungaria, urmând să aibă la bază platoforma MB.EA.

ULTIMA ORĂ Statele membre UE aprobă finalul motoarelor termice din 2035 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statele membre UE aprobă finalul motoarelor termice din 2035

Entry Luxury va fi segmentul în care se vor regăsi cele mai accesibile modele electrice ale Mercedes, cele care vor mai rămâne după ce vor fi eliminate mai multe modele actuale. Acest segment va fi produs în Rastatt, Germania și în Kecskemet, Ungaria, pe platofmra MMA, începând din 2024.

Toate aceste fabrici vor utiliza baterii furnizate de rețeaua de fabrici de baterii a grupului, aflate în mai multe țări.

Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG, producție și lanț de aprovizionare: „După lansările de succes ale modelelor Mercedes-EQ din ultimele luni, facem următorul pas: să schițăm planul pentru producția noastră viitoare. Împreună cu reprezentanții angajaților, implementăm în mod constant strategia Mercedes-Benz către „numai electric”. Rețeaua globală de producție Mercedes Benz este durabilă, digitală și flexibilă. Suntem pregătiți pentru creșterea rapidă a volumelor de vehicule electrice - nu în ultimul rând datorită echipei noastre înalt calificate și motivate din întreaga lume. Odată cu noua configurație de producție, ne creștem și mai mult flexibilitatea și eficiența și ne asigurăm viitorul locațiilor noastre.”

Mercedes-Benz are deja în producție șase modele electrice, care completează gama de mașini cu motoare cu combustie. Sistemul utilizat de Mercedes permite asamblarea pe aceleași linii de fabricație a mașinilor cu diferite tipuri de propulsie, constructorul alegând aceeași metodă ca BMW, de a dezvolta mașini electrice ca versiuni ale modelelor cu motoare termice.

În Sindelfingen este asamblat deja modelul EQS, versiune electrică a lui S Class, ambele fiind asamblate pe aceleași linii împreună cu Mercedes-Maybach S-Class. Tot aici sunt produse E Class, CLS și AMG GT, iar în curând va veni și GLC.

În Bremen este produs EQE, începând din acest an, și EQC, lansat încă din 2019, precum și C Class, cu toate versiunile sale, E Class, GLC și AMG SL.

Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10 CITEȘTE ȘI Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10

În Rastatt este asamblat cel mai mic model electric al mărcii, EQA, din 2021. Tot aici mai sunt produse A CLass, B Class și GLA, toate modele compacte. Mercedes spune că a decis să reducă numărul de modele oferite în acest segment de la șapte la patru, dar nu a dat mai multe detalii. Informațiile neoficiale vorbesc despre eliminarea B Class și a unor versiuni ale lui A Class.

În Ungaria, la Kecskemet, în apropiere de România, Mercedes Benz produce de aproape doi ani modelul EQB, pe aceleași linii pe care sunt produse CLA Coupe și CLA Shooting Brake, precum și A Class.

În China, în uzina din Beijing, parteneriatul cu BAIC a început să producă EQE pentru piața locală, care se adaugă lui EQC, care este asamblat aici din 2019, și celorlalte două modele, EQA și EQB, care se fabrică din 2021. Tot aici mai sunt produse A Class, C Class, E Class, GLA, GLB, GLC și AMG A35 L.

În SUA, la uzina din Tuscalosa, va începe producția lui EQS SUV, care va fi urmat de EQE SUV, în acest an. Pe aceleași linii sunt asamblate GLE, GLS și Mercedes-Maybach GLS.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
modele electrice mercedes
eqe
eqa
eqb
fabrica kecskemet