Peugeot își actualizează modelul electric e-208 cu un motor nou și autonomie crescută

Peugeot își actualizează modelul electric e-208 cu un motor nou și autonomie crescută
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2022

Primul autoturism electric al Peugeot din noua generație, e-208, a primit noi tehnologii pentru grupul motopropulsor care cresc performanțele mașinii și distanța pe care o poate parcurge cu un singur „plin” de energie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Peugeot 208 în versiunea complet electrică, un model lansat în 2019, trece prin a doua actualizare în decurs de numai doi ani, cu ajutorul unui nou motor electric, similar cu cel regăsit pe modelul mai mare, 308. Stellantis profită astfel de avantajele tehnologiei electrice, care permite schimbări importante de motorizări într-un timp scurt, spre deosebire de propulsiile cu combustie, care aveau nevoie de ani buni pentru a beneficia de noi motorizări.

Noul motor pe care îl primește e-208 utilizează tehnologii mai noi, primind astfel nu doar putere în plus, circa 20 CP (15 kW), dar și un consum mai redus de energie. Practic, e-208 devine una dintre cele mai eficiente mașini electrice ale momentului, cu 12 kWh consum la 100 km, astfel că autonomia mașinii, cu o baterie de o capacitate similară, atinge valoarea de 400 km, cu 38 km mai mult decât versiunea acutalizată în 2021. Peugeot a îmbunătățit și bateria instalată pe acest model, chiar dacă nu a crescut capacitatea acesteia. La 51 kWh, bateria de 400 volți este acum mai eficientă, astfel că susține un consum mai redus de energie.

De asemenea, modelul a beneficiat și de o revizuire a cutiei de viteze, care are un raport mai bun și oferă un plus la nivelul autonomiei.

A 14-a lună de declin pe piața de vehicule comerciale din Europa. România crește doar pe segmentele de camioane CITEȘTE ȘI A 14-a lună de declin pe piața de vehicule comerciale din Europa. România crește doar pe segmentele de camioane

Peugeot e-208 este disponibil cu două tipuri de charger, unul standard, de 7,4 kW, și unul opțional, de 11kW, trifazic. În plus, mașina poate fi încărcată și la stații de 100 kW, de mare putere, care permit încărcarea de la 20% la 80% în doar 25 de minute.

Modelul cu propulsie complet electric de la Peugeot este în acest an cel mai vândut automobil electric din Franța și unul dintre cele mai vândute astfel de vehicule din Europa, contribuind, de altfel, la poziția de lider a lui 208 în vânzările europene de autoturisme.

Noul Peugeot 208 electric va fi disponibil pentru clienți în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot 208 electric
e-208