SEAT are din nou un designer renumit

SEAT are din nou un designer renumit
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 oct 2020

SEAT are din nou un designer renumit, după ce a semnat un nou contract cu Jose Diez, care a plecat astfel din poziția de vicepreședinte Mitsubishi Motor Europe. Diez a mai lucrat timp de aproximativ patru ani pentru SEAT, semnând modele celebre, după care a plecat la Audi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jorge Diez are creații cunoscute în indsutria auto, și amintim doar generația treia a lui Leon, a patra generație Ibiza, primul SUV al mărcii, Ateca, dar și alte două mașini celebre de la Audi, TT și A7.

SEAT Leon 3, una din creațiile lui J Diez

SEAT Leon 3, una din creațiile lui J Diez

Cariera lui se leagă de grupul Volkswagen, în special în perioada în care designul era condus de Walter de Silva, el lucrând încă din perioada de debut la Volkswagen, apoi la Audi, pentru ca, din 2011, să devină șef design exterior la SEAT. În 2014 a revenit la Audi, fiind numit șef al centrului Automotive Knzept Design din Munchen, unde a creat pentru Audi, Lamborghini și Ducati. În 2017 a devenit șeful Studio 4 Exterior Design, de asemenea, la Audi. În 2019 a decis să părăsească grupul VW, la propunerea celor de la Mitsubishi Europe, care i-au oferit postul de vicepreședinte pentru design.

Jorge Diez va prelua postul de director design SEAT și CUPRA începând cu 1 decembrie și se va subordona vicepreședintelui executiv pentru R&D, Werner Tietz.

Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring CITEȘTE ȘI Dacia a anunțat în premieră prețul modelului electric Spring

„Jorge Diez este unul dintre cei mai talentați designeri în industria auto. Semnătura sa se află pe multe din mașinile-cheie ale noastre din ultima decadă, precum Leon, Ateca și Ibiza și este o veste bună faptul că se întoarce la SEAT. Experiența sa internațională, inspirația Barcelonei și a valorilor SEAT și CUPRA vor fi reflectate în modelele pe care le vom lansa în anii ce vin”, a declarat noul președinte SEAT, Wayne Griffiths.

Audi A7, schiță realizată de J. Diez

Audi A7, schiță realizată de J. Diez

Jorge Diez a absolvit facultatea de design industrial din cadrul Cardenal Herrera University din Valencis și are un master în design la London Royal College of Art.

Postul de director de design al SEAT a rămas liber după ce Alejandro Mesonero-Romanos a plecat la Renault, unde l-a urmat pe Luca de Meo, fostul CEO și președinte al SEAT.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer seat
jorge diez
alejandro mesonero romano
walter de silva
designer audi