Dodge Hornet, un SUV compact care poartă sub sigla sa platforma și componentele Alfa Romeo Tonale, nu va mai fi produs și livrat către SUA, până la limpezirea situației tarifelor vamale. Mașina ar genera prețuri prea ridicate pentru a mai fi competitivă în SUA, unde este vândută exclusiv.
Dodge Hornet este singurul model al mărcii americane - cândva un simbol pentru conceptul de muscle-car – care este produs în Europa, dar ar putea să înceteze să mai fie vândut, din cauza tarifelor majorate de Donald Trump.

Stellantis a anunțat că producția acestui model, în uzina din Napoli, va fi amânată, până când efectele politicilor tarifare ale SUA vor avea dimensiunea exactă. În prezent, mașina se încadrează la o taxă vamală de 25% la importul în SUA, ceea ce îi anulează avantajele competitive de preț.
Stellantis este, conform analizelor de piață, compania cu cel mai mare impact al tarifelor vamale din SUA, din cauza expunerii sale pe toate brandurile vândute în America. Compania și-a diversificat producția la nivel global în funcție de platformele sale multibrand, pentru a fi mai eficientă.
De exemplu, Jeep, cea mai vândut marcă a grupului pe piața din SUA, își produce acum modelele de mici dimensiuni în Europa, din rațiuni de costuri. În 2024, 58.000 de vehicule Stellantis au fost exportate în SUA, din Europa, dar compania mai are fabrici și în Mexic sau Canada, unde sunt asamblate modele Chrysler sau Dodge.
Estimările privind impactul tarifelor în 2025 asupra constructorilor auto arătau că veniturile Stellantis s-ar putea prăbuși cu 75% în 2025, pentru că prețurile mașinilor vor deveni necompetitive, în timp ce mărcile germane vor fi afectate cu numai 25 – 40%, pe piața americană. Pierderile Stellantis s-ar putea ridica la peste 7 miliarde de dolari, în 2025.

Dodge Hornet este un Alfa Romeo Tonale decorat în haine americane, vândut în volume destul de bune după lansarea din 2023, ca urmare a prețului de numai 32.000 de dolari, unul dintre cele mai mici pentru segmentul său și pentru piața americană în general.
În acest an, cererea pentru Hornet s-a diminuat dramatic, cu scăderi de peste 50%, sugerând faptul că atractivitatea acestui model s-a stins. Apariția tarifelor vamale majorate a adâncit situația neclară a lui Hornet, făcând, cel mai probabil, neprofitabilă vânzarea lui.
Dodge este una dintre mărcile americane care au suferit cel mai mult de pe urma tarifelor vamale, deoarece două dintre modelele sale sunt produse în afara SUA, în Europa și Canada.
Charger, singurul muscle-car rămas în gama acestei mărci, nu va mai oferi echiparea de bază, deoarece prețul acesteia nu mai este competitiv odată ce îi este aplicată noua taxă.

În prezent, Dodge mai are în gamă doar Charger, SUV-ul compact Hornet și SUV-ul Durango de clasă mare, o mașină care se vinde de aproape 15 ani, cu mici modificări este tice și tehnice, și care a împărțit o vreme platforma cu Jeep Cherokee, scos din fabricație în urmă cu trei ani.
Este unul dintre puținele SUV-uri care mai oferă o gamă de motoare V6 și V8 cu capacități care ajung până la 5,7 litri.