Tehnologiile noi provoacă probleme noi: Jaguar recheamă în service modelele XE, XF, XJ și F-Pace pentru că se stinge vitezometrul în mers

Tehnologiile noi provoacă probleme noi: Jaguar recheamă în service modelele XE, XF, XJ și F-Pace pentru că se stinge vitezometrul în mers
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 ian 2018

Noile display-uri digitale care înlocuiesc vechile cadrane analogice, inclusiv vitezometrul și celelalte „ceasuri” de pe bord, au fost primite cu aplauze de cumpărători, dar ele sunt departe de a fi stabile, cel puțin în primii ani de viață. Jaguar Land Rover a rechemat în service peste 10.000 de autoturisme Jaguar, din care circa 7.000 sunt în SUA și alte câteva mii în Europa. În România sunt 109 exemplare ce vor fi rechemate în service.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Defecțiunea este una care nu pune în periocol în mod direct șoferul și pasagerii, însă dispariția vitezometrului și a celorlalte informații de pe bord poate conduce la accidente cu urmări grave. Defecțiunea raportată, pentru care mașinile vor ajunge în service, este legată de o problemă electronică sau de soft, care stinge pur și simplu display-ul permanent sau cu intermitențe.

Potrivit informării făcute de importatorul din România al mărcilor Jaguar și Land Rover, „la anumite vehicule XE, XF, XJ și F-PACE, cu an model 2016 - 2018, panoul de bord virtual funcționează cu intermitențe. În acest caz, imaginea de pe panoul de bord virtual dispare, iar acesta se resetează în timpul deplasării. Prin urmare, pentru o scurtă perioadă de timp, aceste vehicule nu respectă reglementările naționale sau reglementările ECE (Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa) numărul 121-01.” Aceeași notificare subliniază clar că „în lipsa unor informații importante, cum ar fi viteza vehiculului, există un risc ridicat de accident.”

Daimler Trucks anunță un rezultat peste așteptări în 2017. Mercedes Benz România rămâne liderul pieței locale de camioane CITEȘTE ȘI Daimler Trucks anunță un rezultat peste așteptări în 2017. Mercedes Benz România rămâne liderul pieței locale de camioane

Problema  este regăsită pe toate modelele amintite care au fost fabricate în anii 2016 – 2018 (după 1 septembrie 2016) care sunt echipate cu panou virtual (digital display), numerele de identificare fiind disponibile la reprezentanțele mărcii.

Proprietarii acestor vehicule trebuie să contacteze cel mai apropiat dealer și să-și programeze o intervenție la autoturism, care constă în reconfigurarea display-ului și a softului acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
land rover
rechemare