VIDEO Test de anduranță cu VW ID.3: Peste 28.000 de km, fără oprire, în două luni

VIDEO Test de anduranță cu VW ID.3: Peste 28.000 de km, fără oprire, în două luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2020

VW a încheiat un test important de anduranță al modelului ID.3, desfășurat pe teritoriul Germaniei, de-a lungul a 28.198 kilometri. Informațiile adunate de cei doi șoferi sunt extrem de utile celor care vor să cumpere un vehicul electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Timp de două luni, doi șoferi au efectuat un intens test pentru noul model ID.3, pentru a vedea care sunt parametrii în care funcționează un astfel de automobil electric, în condiții reale de trafic. Șoferii sunt Rainer Zietlow, un pilot cunoscut pentru încercările sale de doborâre a unor recorduri mondiale, aventurier și tester ale vehiculelor VW. Copilotul său a fost Dominic Bruner, de asemenea pilot VW. Cei doi au avut la dispoziție un exemplar ID.3 de preserie și au reușit să stabilească un nou record mondial: cel mai lung tur de conducere continuă a unui vehicul electric, într-o singură țară.

Cei doi s-au oprit la 652 de stații de încărcare rapide, pe parcursul celor peste 28.000 de km, dar și la 865 de stații de încărcare de tip wall-box, aflate în rețeaua de delari VW, în care poate fi încărcată orice mașină cu un card WeCharge. Cele mai multe dintre aceste stații rapide au oferit o capacitate maximă de încărcare de 125 kW.

„Dacă ești open-mind, poți să te distrezi din plin cu un vehicul electric precum ID.3”, spune Rainer Zietlow. Împreună cu Bruner, ei au petrecut 65 de zile călătorind prin Germania, pentru a vedea cât de capabilă este mașina pentru a merge la un drum lung, dar și cât de bună este rețeaua de încărcare din Germania. Deși au făcut turneul într-o perioadă cu restricții cauzate de pandemie, ei au reușit să acopere 28.198 km, ajungând în Sylt, conform planului, în ziua programată.

„Curiozitatea și întrebările despre mobilitatea electrică ne-au însoțit constant în tur, în special la stațiile de încărcare rpidă și la dealerii la care am oprit, de-a lungul turului prin Germania”, a explicat Zietlow. „Infrastructura de încărcare este relativ bine dezvoltată în acest moment. 652 de stații au fost compatibile cu WeCharge, însă la unele stații există potențial de îmbunătățire, de exemplu faptul că unele stații sunt situate departe de drumurile uzuale sau sunt slab luminate noaptea”. Datele turului arată că au fost folosite stații operate de 69 de operatori diferiți.

Dacia Spring: primele 3.000 de exemplare au fost vândute, înainte să fie lansată CITEȘTE ȘI Dacia Spring: primele 3.000 de exemplare au fost vândute, înainte să fie lansată

Mașina a fost o versiune Pro S2, echipată cu baterie de 77 kWh, care poate rula cu o singură încărcare 549 km, după datele oficiale calculate în regim WLTP. Această versiune va fi disponibilă clienților începând din primăvara anului 2021.

Testul de anduranță a fost realizat la propunerea Institutului de Transport Logistic din Dortmunt University.

Datele statistice ale călătoriei arată că mașina a consumat în medie 19 kWh la 100 km, cel mai lung segment de traseu parcurs de cei doi a fost de 420 km. Un calcul simplu arată că, la un consum de 19 kWh/100 km, bateria asigură, în condiții normale de trafic, o medie de aproximativ 400 km de autonomie. Consumul oficial, prezentat de constructor, este de 14 - 15 kW/100 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
id.3
vw id.3
masini electrice
vw electric
test consum masina electrica