Britanicii de la Vast Resources își dublează capacitatea de procesare la mina de la Băița

Britanicii de la Vast Resources își dublează capacitatea de procesare la mina de la Băița
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iun 2022

Compania britanică de minerit Vast Resources a finalizat cel de-al doilea circuit de măcinare de la mina polimetalică Băița Plai, operațiune în urma căreia își dublează capacitatea de procesare a minereurilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Al doilea circuit de măcinare din cadrul uzinei de preparare de la Băița a fost finalizat cu 6 săptămâni înainte de termen.

Cu cele două circuite de măcinare complet funcționale, capacitatea de procesare se dublează la 14.000 de tone pe lună.

Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul CITEȘTE ȘI Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații inițiale de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune în 2020.

Compania și-a majorat ulterior deținerea la 100%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni proprii.

Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluării efectuate de directorii independenți ai Vast Resources. Compania britanică a semnat un acord cu Mercuria pentru vânzarea concentratului de cupru extras la Băița.

Vast Resources operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care a primit licența de exploatare în iulie 2020.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
baita plai
mina polimetalica baita plai
dublare capacitate procesare
circuit macinare
vast resources