Vast Resources preia întreaga participație la mina polimetalică Băița Plai

Vast Resources preia întreaga participație la mina polimetalică Băița Plai
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2020
Compania britanică de minerit Vast Resources și-a majorat la 100% participația la mina polimetalică Băița Plai, din județul Bihor, repusă în funcțiune la începutul verii.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Vast Resources deținea anterior tranzacției 80% din proiectul minier de la Băița Plai, prin intermediul subsidiarei African Consolidated Resources. Britancii au preluat acum restul de 20%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni.

Prețul agreat este cu mult sub valoarea estimată a participației. Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluării conservatoare efectuate de directorii independenți ai Vast Resources, rezultând o valoare de 14 milioane de dolari (10,7 milioane lire) pentru un pachet de 20% din acțiuni.

EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC

Vânzătorii sunt Andrew Prelea, directorul general al Vast Resources, Roy Tucker, membru în CA, împreună cu fii acestora și Michael Kellow, fost director în companie. Potrivit acordului, aceștia vor primi în total 2,85 de miliarde de acțiuni nou-emise la Vast Resources, echivalent unei participații comune de 16,47% din capitalul social mărit.

Pe lângă acțiunile pe care nu le deținea la proiectul Băița Plai, Vast Resources a mai achiziționat acum și 10% din acțiunile deținute de vânzători în alte proiecte miniere din România, printre care Piciorul Zimbrului și perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în așa-numitul patrulater aurifer din Munții Apuseni.

Vast Resources a demarat producția comercială la Băița Plai în vară, la câteva luni după ce a primit avizul final de la ANRM pentru redeschiderea minei polimetalice, închisă în 2013. Compania a semnat un acord cu Mercuria pentru vânzarea concentratului de cupru extras la Băița.

Britanicii operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și au în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care au primit licența de exploatare în această vară.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
baita plai
mina baita plai
mina polimetalica
achizitie