Britanicii care administrează mina de la Mănăila au obținut două noi licențe în zonă și poartă discuții cu potențiali investitori. Acțiunile companiei au urcat cu 44%

Britanicii care administrează mina de la Mănăila au obținut două noi licențe în zonă și poartă discuții cu potențiali investitori. Acțiunile companiei au urcat cu 44%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 dec 2016

Acțiunile companiei britanice Vast Resources, administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, s-au apreciat cu 44% la Londra, după ce șeful companiei a anunțat că poartă discuții cu mai mulți investitori interesați de proiectele din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vast Resources a anunțat că a obținut două noi licențe de prospectare în România, pentru perimetrele Piciorul Zimbrului și Măgura Neagra (județul Bistrița-Năsăud), situate la câteva zeci de kilometri de mina Mănăila. Compania intenționează să exploreze cele două noi perimetre în vederea dezvoltării eventualelor depozite de cupru și aur din zonă într-o sursă de minereuri pentru un nou complex metalurgic.

Britanicii iau în considerare construirea complexului la Mănăila sau în perimetrul adiacent Cârlibaba, pentru care Vast a obținut licență de explorare în luna martie. Noua uzină metalurgică ar urma să înlocuiască actuala facilitate de producție din Iacobeni.

Conpet semnează un act adițional pentru transport de țiței cu OMV Petrom în valoare de 25 milioane lei CITEȘTE ȘI Conpet semnează un act adițional pentru transport de țiței cu OMV Petrom în valoare de 25 milioane lei

“Strategia a generat un interes crescut din partea potențialilor investitori și sunt încântat să anunț că, în prezent, purtăm discuții cu fonduri mari de private equity și investitori în vederea unei investiții în subsidiara din România (Sinarom Mining Group – n.r.). Astfel, ne vom asigura că planurile de dezvoltare vor fi accelerate, iar participațiile acționarilor companiei mamă nu vor fi diluate”, a spus, într-un comunicat, directorul general al Vast Resources, Roy Pitchford.

Anunțul privind obținerea celor două noi licențe de prospectare a fost făcut la doar o zi după ce britanicii au informat acționarii că au început să vândă zincul produs la mina polimetalică de la Mănăila județul Suceava, primul contract fiind încheiat la jumătatea acestei luni, pentru o cantitate de concentrat de 200 tone metrice uscat (TMU).

Acțiunile companiei, listate pe platforma AIM a bursei de la Londra, s-au apreciat astăzi cu 43,9%, până la 0,30 pence (0,02 lei), după o creștere de 22,5% în sesiunea anterioară. La acest preț, compania are o valoare de piață de 13,2 milioane lire sterline (15,4 milioane euro).

Vast Resources deține 50,1% din proiectul minier Mănăila și 80% din mina polimetalica de la Băița, pentru care britanicii așteaptă obținerea licenței de exploatare de la ANRM. Pe lângă operațiunile din România, britanicii mai administrează un proiect aurifer în Zimbabwe, la 100 kilometri distanță de capitala Harare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
manaila
licente prospectare
piciorul zimbrului
magura neagra
actiuni