Petrolul recuperează declinul din prima parte a zilei

Petrolul recuperează declinul din prima parte a zilei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 oct 2016

Cotațiile petrolului recuperează declinul din prima parte a zilei după ce Rusia a reiterat să intenționează să limiteze producția pentru a frâna declinul prețurilor țițeiului. Avansul aurului negru este, totuși, limitat de aprecierea dolarului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul rus al Energie Alexander Novak a declarat, vineri, că limitarea producției este necesară pentru a impulsiona prețurile și a reiterat că plănuiește, pentru acest weekend, o întâlnire cu omologul său saudit pentru a discuta despre coordonarea măsurilor menite să susțină prețurile.

Totodată, ministrul de Finanțe al Nigeriei a afimat că speră ca prețul barilului de petrol să se stabilizeze în intervalul 42-50 de dolari, în condițiile în care membrele Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor reuni pe 30 noiembrie pentru a finaliza un plan de reducere a producției menit să oprească declinul prețurilor țițeiului.

Prețul petrolului Brent creșterea, în jurul orei 18:00, cu 0,65%, la circa 51,7 dolari pe baril. West Texas Intermediate (WTI) urca cu 0,5%, 50,7 dolari pe baril.

“Fundamentele pe termen scurt pe piața petrolului au devenit favorabile. Cererea se stabilizează, producția OPEC a atins nivelul maxim, iar declinul stocurilor globale implică faptul că piața este mult mai echilibrată decât cred mulți”, afirmă Neil Beveridge de la Bernstein Energy, într-o notă adresată clienților.

Avansul prețurilor petrolului a fost limitat de evoluția dolarului. Dollar Index Spot, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de valute relevante, creșterea, în jurul orei 18:00, cu 0,4%, fiind la amximul ultimeloor aproximativ șapte luni.

În prima parte a zilei, prețurile petrolului au înregistrat scăderi, sub presiunea aprecierii dolarului și a unor comentarii ale directorului general al Rosneft, Igor Secin, care a sugerat că cel mai mare producător de petrol din Rusia ar putea majora producția dacă cererea va justifica acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
rusia
nigeria
dolar