Acțiunile Microsoft au crescut la maximul istoric

Acțiunile Microsoft au crescut la maximul istoric
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 nov 2023
Microsoft a încheiat ședința de tranzacționare de marți la un nivel record, de 360,53 dedolari, în urma unui nou val de optimism privind creșterea partenerului său cheie în domeniul inteligenței artificiale. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Creșterea zilnică de 1,12% a dus producătorul de software la o valoare de piață de aproximativ 2.680 de miliarde de dolari.
EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

Principalii indici americani au înregistrat toți creșteri în cursul zilei, iar S&P 500 a consemnat a șaptea creștere consecutivă.

 
În cadrul unui eveniment desfășurat luni la San Francisco, partenerul strategic al Microsoft în domeniul inteligenței artificiale, OpenAI, a anunțat o serie de actualizări, inclusiv reduceri de prețuri și planuri de a permite oamenilor să creeze versiuni personalizate ale chatbotului ChatGPT. Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a fost prezent la eveniment și a subliniat faptul că dezvoltatorii care creează aplicații cu instrumentele OpenAI ar putea ajunge rapid pe piață prin implementarea software-ului lor pe infrastructura cloud Azure a Microsoft.
 
Microsoft a investit, conform rapoartelor, 13 miliarde de dolari în OpenAI, care a acordat Microsoft o licență exclusivă asupra modelului de limbaj GPT-4.
 
Acțiunile Microsoft au crescut timp de opt ședințe la rând și au fost ajutate de profitul și vânzările puternice ale companiei, care au primit un impuls de la afacerea cloud Azure. Acțiunile Microsoft au crescut cu 3,1% în ziua de tranzacționare de după anunțarea rezultatelor.
 
Însă Microsoft depășea deja performanțele concurenților la acel moment. Acțiunile gigantului au câștigat 15% de la sfârșitul lunii septembrie, depășind Amazon, care a crescut cu 12%, Meta Platforms, care a crescut cu 6,5%, Nvidia și Apple, care au avansat cu 6%.
 
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
 
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
 
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
actiuni microsoft
openai
inteligenta artificiala
record microsoft