Fondul suveran de investiții din Norvegia, cel mai mare din lume, a raportat pierderi de 2,1% în trimestrul trei

Fondul suveran de investiții din Norvegia, cel mai mare din lume, a raportat pierderi de 2,1% în trimestrul trei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Fondul suveran de investiții de 1.400 miliarde de dolari din Norvegia, cel mai mare din lume, a raportat pierderi de 2,1% în al treilea trimestru, deoarece toate clasele de active au înregistrat o scădere a valorii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa-numitul Government Pension Fund Global a consemnat o pierdere de 374 de miliarde de coroane norvegiene (34 de miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, invocând o perioadă de trei luni mai slabă, comparativ cu prima jumătate a anului, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai: Vrem să ridicăm 300.000 de euro pentru comercializarea soluției la nivel global. Rezultatele sunt formidabile CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai: Vrem să ridicăm 300.000 de euro pentru comercializarea soluției la nivel global. Rezultatele sunt formidabile

Rezultatele au fost încă cu 0,17 puncte procentuale mai puternice decât randamentul indicelui de referință al fondului.

Fondul a raportat ultima dată o pierdere trimestrială în urmă cu un an. Pierderea vine într-un moment în care piața rămâne îngreunată de preocupările pe termen mai lung legate de mediul economic mai larg.

”Bursa de valori a înregistrat un trimestru mai slab în comparație cu cele două trimestre precedente”, a declarat Trond Grande, directorul generaladjunct al Norges Bank Investment Management, într-un comunicat.

”În special sectoarele tehnologice, industriale și cele ale consumatorilor discreționari au contribuit negativ la rentabilitate”, a adăugat el.

Fondul suveran gigant al Norvegiei a fost înființat în anii 1990 pentru a investi veniturile excedentare din sectorul petrolului și gazelor din țară.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Ovidiu George Dumitrescu, director adjunct Investimental: La început e bine să începi cu instrumentele mai simple, mai diversificate. Nu credem în tunuri CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Ovidiu George Dumitrescu, director adjunct Investimental: La început e bine să începi cu instrumentele mai simple, mai diversificate. Nu credem în tunuri

Până în prezent, fondul a investit în peste 9.200 de companii din 70 de țări din întreaga lume.

Fondul a raportat o pierdere trimestrială de 3,3% din investițiile sale în imobiliare nelistate, în timp ce pierderea investițiilor în infrastructura de energie regenerabilă a fost de 2,4%.

La sfârșitul celui de-al treilea trimestru, acțiunile reprezentau 70,6% din investițiile fondului, o ușoară scădere față de cele trei luni precedente.

viewscnt
Afla mai multe despre
norvegia
fond de investitii