Grupul celor 7 magnifici de pe Wall Street se destramă

Grupul celor 7 magnifici de pe Wall Street se destramă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mar 2024
Magnificent 7 (Cei 7 magnifici), grupul de acțiuni tehnologice care au condus câștigurile pieței în 2023, începe să se destrame, relevă analiza Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Nvidia rămâne vedeta, cu o creștere de 84% de la 1 ianuarie.
Franța - Atac cibernetic de o amploare fără precedent. 800 de site-uri au căzut CITEȘTE ȘI Franța - Atac cibernetic de o amploare fără precedent. 800 de site-uri au căzut

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a crescut cu 43%. Amazon a urcat cu 17,8%, iar Microsoft a adăugat 12%.

Spre comparație, Nasdaq Composite a câștigat 9,6%, iar S&P 500 a crescut cu 8,9%.
Pragul pentru microîntreprinderi la 100.000 de euro, discutat de Finanțe cu Comisia Europeană. Reprezentanții CE vin luni la București CITEȘTE ȘI Pragul pentru microîntreprinderi la 100.000 de euro, discutat de Finanțe cu Comisia Europeană. Reprezentanții CE vin luni la București

Dar în timp ce Nvidia și Meta au printre cele mai performante acțiuni din S&P în acest an, Apple și Tesla sunt printre cele mai slabe. Apple a scăzut cu 7,9%, iar Tesla s-a prăbușit cu 32% de la începutul anului, cea mai slabă evoluție din S&P 500.

Alphabet, proprietarul Google, a stagnat în 2024.

Această divergență uriașă ar trebui să pună capăt ideii că toate cele 7 companii sunt impulsionate de aceiași factori. Tesla are probleme legate de slăbirea cererii de vehicule electrice, iar Apple suferă din cauza lipsei de produse noi și de entuziasm pentru inteligența artificială a companiei.
Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici CITEȘTE ȘI Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici

Responsabilii de strategie de la JPM au remarcat că, în timp ce investitorii de retail își păstrează banii în Magnificent 7, mută investițiile către companiile mai slab performante. Toți comercianții vor să vândă la prețuri mari și să cumpere la prețuri mici.

Totuși, unora li se pare prea curajos să cumperi Tesla sau Apple în acest moment. Același lucru ar putea fi spus și despre Nvidia sau Meta, după câștigurile spectaculoase din ultima vreme. În aceste condiții, Magnificent 7, per ansamblu, risă să piardă din avânt.
„Românii nu sunt o națiune”: Dmitri Medvedev, reacție virulentă după ce UE a cerut Rusiei să returneze Tezaurul României CITEȘTE ȘI „Românii nu sunt o națiune”: Dmitri Medvedev, reacție virulentă după ce UE a cerut Rusiei să returneze Tezaurul României

Tesla și Boieng sunt cele mai slab performante acțiuni din S&P 500 în acest an. Boieng a pierdut 27% de la 1 ianuarie până miercuri, inclusiv.

 
Separat, Boeing a fost trasă în jos de îngrijorările legate de calitate.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
magnificent 7
tesla
apple
boieng
cei 7 magnifici