LVMH trage în jos acțiunile europene, după un raliu de șase zile

LVMH trage în jos acțiunile europene, după un raliu de șase zile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 iul 2023

Acțiunile europene se depreciază în tranzacțiile de miercuri, întrerupând cea mai lungă serie de câștiguri din ianuarie, în contextul în care investitorii analizează rezultatele trimestriale raportate de companii, în așteptarea deciziei de politică monetară a Fed. Acțiunile LVMH s-au prăbușit cu peste 5%, trăgând în jos sectorul bunurilor de lux.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 consemna un declin de 0,75% în jurul orei 17:15 (ora României), cu scăderi pe toate marile burse: -0,4% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -0,6% pentru DAX de la Frankfurt și -1,6% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Stoxx 600 a crescut în fiecare din precedentele șase ședințe de tranzacționare, cel mai lung șir de câștiguri din luna ianuarie.

LVMH anunță o creștere puternică de profit, datorită Asiei și Europei CITEȘTE ȘI LVMH anunță o creștere puternică de profit, datorită Asiei și Europei

Acțiunile LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cea mai valoroasă companie europeană după capitalizare, controlată de miliardarul francez Bernard Arnault, au pierdut până la 50 de euro din valoare (-5,8%) după anunțarea rezultatelor financiare, trăgând în jos sectorul bunurilor de lux.

Cel mai mare conglomerat de bunuri de lux din lume a raportat un profit și venituri în creștere în trimestrul al doilea comparativ cu perioada similară din 2022, însă veniturile din SUA au scăzut, oferind noi dovezi privind încetinirea cheltuielilor din partea consumatorilor americani bogați.

Rezultatele LVMH au evidențiat modul în care economia slabă i-a descurajat pe unii consumatori din SUA să cumpere hainele și gențile de lux ale brandului, compensând astfel o revenire în China, potrivit Bloomberg.

Titlurile LVMH se depreciau cu 5,1% la ora menționată, până la 810,50 euro, după ce anterior au atins un minim intraday de 804,50 euro.

Acțiunile Kering, Hermes International și Moncler înregistrau, de asemenea, scăderi importante.

Pe partea de creșteri, acțiunile Rolls-Royce Holdings au urcat cu aproape 20%, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste trei ani, după ce producătorul britanic de motoare de avioane și-a majorat în mod neașteptat țintele de profit, ajutat de un boom al călătoriilor, care stimulează afacerea profitabilă de servicii de întreținere.

Acțiunile UniCredit s-au apreciat cu până la 3,6% pe bursa de la Milano, după ce grupul bancar italian a raportat un profit peste așteptări în trimestrul al doilea și și-a majorat, pentru a doua oară, ținta de profit pentru întreg anul, în contextul în care beneficiază de creșterea ratelor dobânzilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
scaderi burse
lvmh
bunuri de lux