Bill Gates are o expunere de peste 13 milioane dolari pe Bursa de la București

Bill Gates are o expunere de peste 13 milioane dolari pe Bursa de la București
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 dec 2015

Fundația patronată de fondatorul Microsoft deține 66 milioane acțiuni Fondul Proprietatea a căror valoare de piață este de aproape 54 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare structură caritabilă din lume, fundația patronată de soții Bill și Melinda Gates, are un plasament la Bursa de Valori București de aproximativ 13 milioane dolari. Organizația cu active de 43 miliarde dolari a fondatorului Microsoft are o deținere de 66,17 milioane acțiuni Fondul Proprietatea (FP), pachet al cărui valoare de piață la prețul închiderii de ieri de 0,816 lei/acțiune se ridică la 53,99 milioane lei (13,04 milioane dolari), conform datelor din raportul anual de activitate pe 2014 al fundației. Acțiunile Fondul Proprietatea au fost achiziționate anul trecut prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation Trust.

Cel mai mare acționar al Fondului Proprietatea este tot un investitor din America. Grupul Elliott Management contolat de magnatul Paul Singer a ajuns la o deținere de peste 21% din acțiunile FP prin plasamentele realizate de companiile subsidiare Manchester Securities Corp. și Beresford Energy Corp. Valoarea acestor pachete se ridică la 1,92 miliarde lei (464 milioane dolari).

Fondul Proprietatea se arată ca o destinație de investiție pentru categorii de investitori cu profil diferit. Astfel, dacă fundația lui Bill și Melinda Gates reprezintă o societate caritabilă, investită cu cea mai mare încredere și cu bani de investitorul legendar Warren Buffett, prin contrast, grupul lui Singer are în piețele financiare internaționale reputația de a fi un "fond vulturesc", ce își obține câștiguri în special din achiziția de credit deteriorat.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
bursa
bvb
fondul proprietatea
elliott
paul singer
warren buffett