Piața de capital

Cumpărări din ultimele minute ale sesiunii duc bursa românească pe un nou maxim post-criză

Cumpărări din ultimele minute ale sesiunii duc bursa românească pe un nou maxim post-criză

ieri, 22:48

Indicele BET de la BVB a câștigat jumătate de procent, cea mai mare parte a aprecierii venind către sfârșitul orarului de tranzacționare. Valoarea de închidere este cea mai ridicată de după criza financiară și este atinsă pe fondul unui elan pozitiv al acțiunilor Romgaz Mediaș.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Săptămâna a început cu un sentiment favorabil activelor de risc
  ANALIZĂ PROFIT TV Săptămâna a început cu un sentiment favorabil activelor de risc
  ieri, 09:14

  O zi de risk-off la nivel mondial ieri, ceea ce a determinat creșteri pe majoritatea piețelor de capital. Astfel, sesiunea de aseară de pe Wall Street a fost verde, pe fondul optimismului în ceea ce privește negocierile comerciale, după ce consilierul Casei Albe Lawrence Kudlow a declarat într-un interviu pentru Fox Business că tarifele programate pentru decembrie ar putea fi retrase în cazul în care discuțiile cu Beijingul continuă să meargă bine.

 • Tranzacție: Fonduri din Cehia au ajuns să dețină peste 6% din acțiunile Purcari
  Tranzacție: Fonduri din Cehia au ajuns să dețină peste 6% din acțiunile Purcari
  ieri, 07:15

  Cehii de la Conseq Investment au plătit 25 milioane lei și au ajuns să controleze 6,25% din acțiunile Purcari Wineries după ce au participat la oferta prin care Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru de cei de la Horizon Capital, activi pe piața din Ucraina, și-a vândut printr-o ofertă publică accelerată de vânzare participația sa de aproape un sfert din acțiunile producătorului basarabean de vinuri Purcari. Cum a anunțat anterior Profit.ro, suedezii de la East Capital au fost ceilalți cumpărători majori și au o deținere de 5,68% din titluri.

 • FTSE Russell a dat tonul pentru topul tranzacțiilor la BVB
  FTSE Russell a dat tonul pentru topul tranzacțiilor la BVB
  luni, 23:24

  Titlurile Romgaz Mediaș sunt din nou pe primul loc în topul tranzacțiilor, de la începutul lunii fiind cel mai tranzacționat emitent după ce agenția de evaluare FTSE Russell a anunțat includerea acestora în indicele internațional FTSE All Cap. Un alt emitent care urmează același parcurs, BRD Groupe Société Générale (BRD), a fost pe locul 2 în clasamentul rulajelor.

 • Nou CEO la Erste Asset Management: Horia Baun, economistul-șef al BCR, îl înlocuiește pe Dragoș Neacșu
  Nou CEO la Erste Asset Management: Horia Baun, economistul-șef al BCR, îl înlocuiește pe Dragoș Neacșu
  luni, 12:51

  Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziția de președinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România.

 • Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești
  Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești
  luni, 11:48

  MedLife a preluat integral Spitalul Lotus din Ploiești,unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din județul Prahova, cu servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare și maternitate.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Asta are, aia n-are, uite-o p-aia marcatoare...sau alba-neagra cu Brexit
  ANALIZĂ PROFIT TV Asta are, aia n-are, uite-o p-aia marcatoare...sau alba-neagra cu Brexit
  luni, 09:22

  După ce joi Marea Britanie și Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord Brexitul, parlamentarii britanici au decis într-o sesiune excepțională, pentru prima dată după 37 de ani într-o zi de sâmbătă, să amâne decizia cu privire la acestă înțelegere. Ei au aprobat un amendament conform căruia o eventuală aprobare este suspendată până când legislația necesară pentru punerea în aplicare a acordului este analizată și votată, practic “o poliță de asigurare” pentru evitarea unui Brexit fără acord.

 • GRAFICE Vânzări din ultimele minute ale ședinței duc indicii de la BVB „pe roșu”. Volume în creștere
  GRAFICE Vânzări din ultimele minute ale ședinței duc indicii de la BVB „pe roșu”. Volume în creștere
  vineri, 22:01

  Într-o sesiune în care numai acțiunea Romgaz Mediaș confirmă tendința pozitivă, piața a suferit o retragere de o cincime de procent, în primul rând pe fondul unui declin de ultim moment al pieței.

 • Acțiunile Renault scad cel mai mult de la arestarea lui Ghosn după revizuirea țintelor de profit și venituri
  Acțiunile Renault scad cel mai mult de la arestarea lui Ghosn după revizuirea țintelor de profit și venituri
  vineri, 19:12

  Acțiunile Renault s-au depreciat cu până la 15% vineri, cel mai abrupt declin din noiembrie anul trecut, după ce constructorul auto francez și-a revizuit în scădere țintele de venituri și profit.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Noul acord Brexit așteaptă acum validarea în Parlament
  ANALIZĂ PROFIT TV Noul acord Brexit așteaptă acum validarea în Parlament
  vineri, 09:31

  Piețele bursiere europene au închis mixt sesiunea de tranzacționare de ieri, deoarece investitorii se îndoiesc că parlamentarii britanici vor aproba acordul Brexit la care au ajuns ieri premierul britanic Boris Johnson și Uniunea Europeană (UE).