Piața de capital

Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni

Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni

astăzi, 15:40

Agenția de rating Fitch a notat la BBB+ viitoarele obligațiuni de rang senior negarantate ale Băncii Comerciale Române.

 • Fondul de investiții ROCA intră într-un parteneriat strategic cu Bittnet Group
  Fondul de investiții ROCA intră într-un parteneriat strategic cu Bittnet Group
  astăzi, 12:00

  Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a încheiat un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie românească de IT, prin care urmărește să transforme digitalizarea într-un instrument de dezvoltare accelerată a companiilor din portofoliul său.

 • Alibaba a atras până la 12,9 miliarde de dolari într-o listare de referință la bursa din Hong Kong
  Alibaba a atras până la 12,9 miliarde de dolari într-o listare de referință la bursa din Hong Kong
  astăzi, 09:28

  Grupul chinez de comerț electronic Alibaba a atras miercuri până la 12,9 miliarde de dolari în cadrul unei listări secundare de importanță majoră la bursa din Hong Kong, cea mai mare care a avut loc în centrul financiar asiatic în ultimii nouă ani și un record mondial penru o vânzare de acțiuni secundară transfrontalieră, relatează Reuters.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Alegerile de la BVB aduc tranzacții record cu acțiuni OMV Petrom și Carbochim
  ANALIZĂ PROFIT TV Alegerile de la BVB aduc tranzacții record cu acțiuni OMV Petrom și Carbochim
  astăzi, 09:16

  A fost o zi de corecții pe Wall Street, îngrijorările investitorilor provenind din faptul că sprijinul legislativ al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru protestatarii din Hong Kong ar putea complica discuțiile comerciale cu China. Indicii bursieri au scăzut și mai mult după ce agenția Reuters a anunțat că ”Faza 1” a unui acord comercial poate să nu fie finalizată până la sfârșitul anului, întrucât negocierile au fost mai complicate, a existat un conflict intern în cadrul Casei Albe cu privire la cea mai bună abordare a relațiilor cu China, care solicită renunțarea mai extinsă la tarife și, în sfârșit, președintele Donald Trump ar putea să-și folosească dreptul de veto în ultima clipă dacă va considera că acordul nu este un ”câștig”.

 • Guvernul, obligat să pună pe piață acțiuni OMV Petrom de până la 415 milioane euro
  Guvernul, obligat să pună pe piață acțiuni OMV Petrom de până la 415 milioane euro
  astăzi, 07:45

  Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a emis motivarea deciziei din mai anul acesta prin care a obligat Guvernul să vândă către salariații OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, un procent de până la 8% din acțiunile companiei, la prețul la care grupul austriac OMV a preluat controlul asupra Petrom în 2004, după cum prevede legislația de privatizare a societății.

 • La BVB, o zi a tranzacțiilor mamut
  La BVB, o zi a tranzacțiilor mamut
  ieri, 23:13

  Într-o zi în care indicele BET a ajuns pe un maxim post-criză, transferuri majore au fost realizate cu acțiuni OMV Petrom și Carbochim.

 • Petrolul, în creștere puternică după ce stocurile din SUA s-au majorat sub așteptări
  Petrolul, în creștere puternică după ce stocurile din SUA s-au majorat sub așteptări
  ieri, 20:41

  Cotațiile petrolului au urcat puternic pe piețele internaționale miercuri, pe fondul datelor privind creșterea sub estimări a stocurilor de petrol în SUA.

 • OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004
  OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004
  ieri, 15:37

  Bursa de Valori București (BVB) a consemnat astăzi cea mai mare tranzacție individuală cu acțiuni ale producătorului de țiței și gaze OMV Petrom din ultimii 3 ani, peste 0,25% din capitalul companiei (circa 145,8 milioane de titluri) schimbându-și proprietarul aproape de ora 13, contra sumei de 63,4 milioane lei.

 • Comisia Europeană constată din nou că România nu a luat nicio măsură de ajustare a obiectivului bugetar pe termen mediu
  Comisia Europeană constată din nou că România nu a luat nicio măsură de ajustare a obiectivului bugetar pe termen mediu
  ieri, 14:26

  Comisia Europeană a stabilit că România nu luat nicio măsură eficace ca răspuns la recomandarea Consiliului Uniunii Europene de a corecta abaterea semnificativă a țării de la traiectoria de ajustare a obiectivului bugetar pe termen mediu. Comisia propune, astfel, adoptarea de către Consiliu a unei decizii privind lipsa luării unor măsuri eficace și o recomandare revizuită adresată României de a lua măsuri în 2020 pentru a corecta abaterea sa semnificativă de la traiectoria de ajustare în direcția obiectivului bugetar pe termen mediu.

 • CONFIRMARE Radu Hanga de la Grupul Banca Transilvania, noul președinte al Bursei de Valori București. "Vrem să construim credibilitate", spune câștigătorul
  CONFIRMARE Radu Hanga de la Grupul Banca Transilvania, noul președinte al Bursei de Valori București. "Vrem să construim credibilitate", spune câștigătorul
  ieri, 14:00

  Radu Hanga, care de 20 de ani își leagă numele de activitatea Grupului Banca Transilvania, este noul președinte al Consiliului Bursei după votul de astăzi dintr-o Adunare Generală a Acționarilor care a decis și componența boardului. El a câștigat în fața contracandidaților Dan Paul, președinte al Asociației Brokerilor și Dragoș Neacșu, cel care timp de peste 10 ani a fost președinte executiv la Erste Asset Management, lider în piața fondurilor mutuale. Profit.ro anticipa încă de luna trecută acest rezultat al votului, în urma unor consultări cu acționari care urmau să încline balanța la AGA.