Prețul petrolului Brent a depășit 70 de dolari pe baril pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, iar referința americană West Texas Intermediate (WTI) a urcat la maximul ultimilor aproape doi ani și jumătate. Saltul cotațiilor a fost antrenat de un atac asupra unor facilități petroliere din Arabia Saudită, atribuit grupării Houthi.
Un manager de portofoliu de la unul dintre fondurile hedge de top din Londra susține că bitcoin este un instrument speculativ și "o modalitate de a spăla bani proveniți din infracțiuni", neavând "nicio utilitate reală în societate".
Valul de vânzări pe acțiunile americane din tehnologie a “șters” 27 miliarde de dolari din averea lui Elon Musk în ultima săptămână.
Prețurile petrolului au crescut vineri cu circa 3%, atingând cele mai ridicate niveluri din peste un an, în urma unor date peste așteptări referitoare la piața muncii din Statele Unite și a deciziei OPEC și a aliaților acesteia de a nu crește livrările de țiței în luna aprilie, transmite Reuters.
Pe fondul unui rulaj sporit, indicele BET și-a accelerat impulsul pozitiv început miercuri și a închis la nivelul de 10.500 de puncte.
Cotațiile petrolului cresc, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la maximele ultimelor aproape 14 luni, susținute de decizia Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților săi de a nu majora, în aprilie, producția de țiței.
Grupul Electrica a raportat un profit net pentru anul trecut de 388 milioane lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent, în principal ca urmare a majorării profitabilității activității de furnizare care s-a dublat comparativ cu 2019, “pe fondul recuperării unor diferențe de costuri de achiziție a energiei electrice” și al “efectuării unor ajustări de TVA pentru Oltchim, debitor în faliment”
Piața de acțiuni românească a fost pe o tendință de apreciere, însă nesusținută de lichiditate. Cel mai lichid instrument financiar a fost pe segmentul titlurilor de stat.
Acțiunile europene au revenit pe scădere, după 3 ședințe de recuperare, în contextul în care o nouă creștere a randamentelor la titlurile americane de stat trage în jos apetitul la risc al investitorilor.
Evergent Investments, societate care și-a schimbat denumirea în această săptămână, după ce a marcat primul deceniu al mileniului fiind un emitent cu lichiditate consistentă când se numea SIF Moldova, lansează o operațiune de piață care vizează reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor.