Fondul Proprietatea recâștigă întâietatea la BVB

Fondul Proprietatea recâștigă întâietatea la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 dec 2015

Acțiunile FP au avut astăzi primul rulaj al pieței regular, transferurile pe acest emitent ridicându-se la 10,8 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emitentul cu cea mai bună lichiditate de la Bursa de Valori București în ultimii ani, Fondul Proprietatea (FP) a revenit astăzi pe primul loc în topul tranzacțiilor, după ce în cele mai multe ședințe din această toamnă a fost surclasat de acțiunile bancare sau de titlurile Romgaz. Prețul volumelor sporite, echivalentul a 10,81 milioane lei, a fost o coborâre a cotației cu 0,61%, până la nivelul de 0,812 lei/acțiune.

Scăderea pe titlurile FP a influențat și dinamica indicelui financiar BET-FI, care a pierdut 0,36%, până la valoarea de 30.147,41 puncte într-o zi în care titlurile SIF au consemnat evoluții divergente. Prin contrast, indicele BET, al celor mai tranzacționate titluri, a urcat cu 0,43%, până la nivelul de 7.020,61 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus, a avut o apreciere comparabilă, de 0,41%.

Pe locul doi în topul rulajelor, cu schimburi însumând 7,14 milioane lei, s-au situat acțiunile Băncii Transilvania (TLV), care, cu un avans de 0,83%, până la prețul de 2,43 lei/acțiune, au avut a doua sesiune pozitivă consecutivă. Acțiunile băncii încercă să recupereze pierderea consistentă de săptămâna trecută, când investitorii au reacționat la votarea în Parlament a așa-numitei legi a "dării în plată", care le permite debitorilor cu probleme să repudieze datoriile predând cheile imobilului-garanție.

O mișcare similară s-a înregistrat și pe titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), însă într-o măsură mai mică atât în dinamică (aprecierea a fost de 0,52%), cât și în volume (echivalente cu 2,09 milioane lei).

Tot pe o tendință de revenire s-au aflat și acțiunile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au apreciat cu 1,44%, până la prețul de 28,1 lei/acțiune, după ce abia atinseseră minimul de la listarea lor în noiembrie 2013, de 27,7 lei/acțiune.

În rest niciun alt emitent de la cota BVB nu a mai depășit o valoare a tranzacțiilor de un milion de lei. Ar fi de reținut tendința pozitivă generală a acțiunilor energetice ale căror indice s-a apreciat astăzi cu 0,72%. Tot la acest capitol menționăm și o tranzacție specială realizată pe piața deal cu 100.000 de acțiuni Transelectrica (TEL) la prețul de 28,05 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea schimbului la 2,8 milioane lei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
banca transilvania
brd
romgaz
transelectrica
actiuni