Obligațiunile BCR, în valoare de 600 milioane de lei, vin la bursă. A 4-a zi consecutivă de corecții

Obligațiunile BCR, în valoare de 600 milioane de lei, vin la bursă. A 4-a zi consecutivă de corecții
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 dec 2019

Sistemul operatorului de piață BVB a procesat astăzi emisiunea de obligațiuni, în valoare de 600 milioane de lei, emise de BCR, a 2-a bancă românească, salvând lichiditatea într-o zi cu activitate de tranzacționare slabă pe segmentul acțiuni și în care indicele BET a pierdut aproape o treime de procent.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa românească este pe o mișcare corectivă după atingerea succesivă la acest început de decembrie a unor noi maxime ale ultimilor 12 ani. Impasul se vede la nivelul ordinelor de cumpărare destul de restrânse și care au redus rulajul pieței de acțiuni la 29,34 milioane lei (6,14 milioane euro).

Într-un răstimp pentru piața secundară, Bursa de Valori București confirmă etapa bună a exercițiilor de piață pe segmentul obligatar. Sistemul operatorului de piață a procesat astăzi plasamentul obligațiunilor BCR scadente în anul 2026 într-o operațiune de 600,00 milioane lei. Titlurile sunt senioare negarantate și au un rating BBB+ din partea agenției de evaluare financiară Fitch.

CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas își aduce obligațiunile la bursă. Titlurile garantate în premieră cu brandul CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas își aduce obligațiunile la bursă. Titlurile garantate în premieră cu brandul

Piața de acțiuni este în trend ascendent, dar primele semnale tehnice negative apar. După ce deja pe graficul indicelui BET a apărut formațiunea cu conotații negative „3 ciori negre” („3 black crows”), astăzi, pe "craca" de la BVB, s-a așezat și o a 4-a „cioară”, o nouă sesiune de deprecieri. Indicele BET a coborât cu 0,31%, până la nivelul de 9.779,39 de puncte, sub un suport dinamic major, media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21).

Obligațiunile BCR, în valoare de 600 milioane de lei, vin la bursă. A 4-a zi consecutivă de corecții

Titlurile vizibile au dat tonul corecțiilor. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 0,84%, până la prețul de 1,1850 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,79 milioane lei. De asemnea, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 0,46%, până la prețul de 0,4360 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,92 milioane lei, iar pe transferuri de 3,94 milioane lei titlurile Băncii Transilvania (TLV) și-au continuat parcursul corectiv, alunecând cu 0,20%, până la prețul de 2,5100 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,09 miliarde lei (2,74 miliarde euro).

Piața românească nu fost în măsură să capteze raliul de la jumătatea sesiunii new-yorkeze, când indicele Dow Jones Average Industrial a explodat peste nivelul de 28.200 de puncte, peste maximele istorice, după ce președintele SUA Donald Trump a scris pe Twitter că un acord comercial este „foarte aproape” a fi semnat cu China.

 

Este știrea care a contaminat și piețele bursiere europene, cu închideri „pe verde”, chiar dacă acestea au surprins și o mișcare de retragere consistentă: +0,51% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,79% pentru indicele FTSE de la Londra, +0,40% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,57% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, +1,96% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +1,57% pentru indicele BUX de la Budapesta și +1,09% pentru indicele PX de la Praga.

La BVB, o zi pozitivă au avut doar titlurile SIF, ceea ce a și determinat o apreciere de 0,40% a indicelui financiar BET-FI, care închis la nivelul de 46.331,26 de puncte. Cel mai lichid titlu al societăților cărora ar urma să li se ridice pragul de deținere în baza unui vot în Parlament, a fost cel al SIF Oltenia (SIF5), care a adunat schimburi de 1,29 milioane lei într-o zi în care cotația a uract cu 1,20%, până la prețul de 2,5200 lei/acțiune. Deopotrivă, titlurile SIF Transilvania (SIF3) au crescut cu 0,56%, până la prețul de 0,3610 lei/acțiune, pe tranzacții de aproximativ 890.000 de lei.

Celălalt sector reprezentat putermic la BVB, cel energetic, a avut un declin de 0,,33%, în linie cu media pieței, acesta fiind surprins de indicele BET-NG. Din structura sa, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 0,9%, până la prețul de 14,00 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al pieței, de 2,12 milioane lei, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au corectat cu 0,27%, până la prețul de 37,55 lei/acțiune, pe transferuri de 1,32 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica