Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni

Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 21 nov 2019

Agenția de rating Fitch a notat la BBB+ viitoarele obligațiuni de rang senior negarantate ale Băncii Comerciale Române.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ratingul este la nivelul celui acordat BCR, iar calificativul final este condiționat de primirea de către Fitch a documentației finale din partea băncii, odată ce aceasta va fi disponibilă.

Numărul tranzacțiilor online cu cardul de Black Friday 2019 a crescut cu circa 90%. Peste jumătate din plăți - de pe mobil CITEȘTE ȘI Numărul tranzacțiilor online cu cardul de Black Friday 2019 a crescut cu circa 90%. Peste jumătate din plăți - de pe mobil

Pe 18 noiembrie, BCR a anunțat că intenționează să organizeze întâlniri în următoarea perioadă, cu privire la o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON, ce ar putea fi lansată în funcție de condițiile pieței.

Acestă clasă de obligațiuni reprezintă pasive eligibile drept capital și intră în formarea capitalului de rang 3, fiind introdusă cu noua Directivă de rezoluție bancară ca formulă de finanțare care să asigure disponibilitatea de fonduri în caz de probleme, după ce Uniunea Europeană a decis că băncile insolvabile nu vor mai primi bani publici și că pierderile vor trebui să fie absorbite de acționari și de investitorii care și-au luat un anumit risc.

Datoria Senior Non Preferred are rangul de despăgubire a creditorilor mai mare decât datoria subordonată, dar sub obligațiunile Senior clasice. În cazului unui default, sunt despăgubite depozitele garantate (cele de până la 100 de mii de euro), apoi cele negarantate ale IMM și ale populației, urmate de depozitele corporațiilor, apoi de cele două tipuri de obligațiuni menționate mai sus.

BCR intenționează să vândă aceste obligațiuni investitorilor calificați și să fie listate la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
obligatiuni
senior non preferred