Apple a ajuns la 25% din piața chineză de smartphone-uri

Apple a ajuns la 25% din piața chineză de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2022

Cota de piață a iPhone-urilor continuă să crească în China, un trend care se menține deja de doi ani și care acum a ajuns la cel mai înalt nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O analiză a pieței chineze de smartphone-uri realizată de Counterpoint Research pentru luna octombrie arată că unul din patru smartphone-uri vândute în China este un iPhone.

Față de luna septembrie, cota de piață a companiei americane a crescut cu 21 de procente.

Breșă de securitate indicată pentru WhatsApp, care ar fi expus numerele de telefon a 360 de milioane de utilizatori din 108 țări. Reacția companiei CITEȘTE ȘI Breșă de securitate indicată pentru WhatsApp, care ar fi expus numerele de telefon a 360 de milioane de utilizatori din 108 țări. Reacția companiei

La nivel de an, Apple a reușit să scadă cu doar 4%, asta în condițiile în care piața chineză în ansamblul ei scăzut față de anul trecut cu 15%.

La nivel individual, modelele iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri în luna octombrie pe piața din China.

Apple a reușit să acapareze cea mai mare parte a pieței de smartphone-uri premium lăsată liber de Huawei după sancțiunile impuse de Statele Unite, se precizează în analiza Counterpoint Research.

Din octombrie până acum, situația s-a schimbat pentru compania americană, care se confruntă cu o scădere a producție din cauza problemelor de la principala fabrică Foxconn.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
smartphone
iphone
china