Atos, prezentă și în România, încearcă să ajungă la un acord cu creditorii până în iulie. Acțiunile scad

Atos, prezentă și în România, încearcă să ajungă la un acord cu creditorii până în iulie. Acțiunile scad
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 mar 2024

Compania franceză Atos, aflată în dificultate, a extins discuțiile cu creditorii, cu scopul de a ajunge la un acord de restructurare a datoriilor până în iulie și a evita o criză de rambursare iminentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul va dura patru luni și poate fi prelungit cu o lună, conform legislației franceze, a anunțat Atos.

Atos va prezenta creditorilor, inclusiv deținătorilor de obligațiuni, cadrul de refinanțare.

EXCLUSIV Planurile ebm-papst în România după tranzacția cu gigantul Siemens: Câți angajați vor fi preluați. Hub IT și R&D pentru grup plus o nouă facilitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planurile ebm-papst în România după tranzacția cu gigantul Siemens: Câți angajați vor fi preluați. Hub IT și R&D pentru grup plus o nouă facilitate

Acțiunile Atos sunt în scădere cu circa 7% la ora redactării acestei știri.

Problemele de la Atos, o companie strategică în Franța din cauza legăturilor sale cu industria militară și nucleară, s-au amplificat după mai multe încercări eșuate de a strânge bani pentru plata datoriilor. Discuțiile de vânzare a unității de servicii IT tradiționale către EPEI a miliardarului ceh Daniel Kretinsky s-au încheiat fără un acord, iar Airbus a renunțat luna aceasta la un acord de cumpărare a diviziei de big data și securitate cibernetică.

"Lucrăm cu toții pentru același obiectiv, cu toți creditorii noștri care lucrează cu noi. În acest punct nu am nicio îngrijorare, vom găsi o soluție globală până în iulie", a declarat directorul general al Atos, Paul Saleh, citat de Bloomberg.

Atos are la nivel global 112.000 de angajați și venituri anuale de circa 11 miliarde de euro.

În România, compania a încheiat anul 2022 cu peste 3.500 de angajați în sediile din București, Brașov, Cluj și Timișoara, ce deservesc mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
creditor atos
restructurare atos
actiuni atos