Severina Pascu, fosta șefă a UPC România, numită director financiar și CEO adjunct la Virgin Media

Severina Pascu, fosta șefă a UPC România, numită director financiar și CEO adjunct la Virgin Media
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 ian 2020

Severina Pascu, fosta șefă a UPC România, în prezent director general al UPC Elveția, a fost numită în funcțiile de director financiar și director general adjunct al Virgin Media, subsidiara din Marea Britanie a operatorului american de servicii prin cablu și telefonie Liberty Global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pascu își va prelua noile atribuții pe 1 februarie. Pe lângă coordonarea operațiunilor financiare ale Virgin Media, ea va fi responsabilă cu serviciile pentru clienți și operațiunile din teren, precum și cu logistica și cu lanțul de aprovizionare și îl va avea ca șef direct pe directorul general al companiei, Lutz Schüler. De asemenea, Pascu va rămâne membră în echipa de conducere executivă a Liberty Global.

Românca îl va înlocui în funcția de director financiar al Virgin Media pe Bill Castel, care ocupă această poziție, cu titlu interimar, din august 2019.

Surpriză: Vodafone intră în restructurare. Închide peste 1.000 de magazine CITEȘTE ȘI Surpriză: Vodafone intră în restructurare. Închide peste 1.000 de magazine

“Severina este un director financiar de talie mondială. A depus o muncă extraordinară executând planul nostru de reorganizare în Elveția și va fi un partener vital pentru Lutz la Virgin Media”, spune Mike Fries, directorul general al Liberty Global.

Pascu s-a alăturat grupului Liberty Global în 2008, din poziția de director financiar al UPC România. Ea a fost promovată ulterior la șefia subsidiarei din România, după care a preluat conducerea operațiunilor din Europa de Est ale Liberty Global, iar în decembrie 2017 a fost numită director operațional al Liberty Global Europa Centrală, fiind responsabilă de coordonarea activităților de marketing, vânzări și suport în Eleveția și alte 7 state din regiune, precum și pentru activitățile B2B din Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și pentru operațiunile de televizune prin satelit din Luxemburg.

În septembrie 2018, Pascu a fost numită în funcția de director general al UPC Elveția. Ea va fi înlocuită în această poziție de Baptiest Coopmans, vicepreședinte senior Liberty Global, responsabil pentru operațiuni.

Fondat în 2005 în Colorado, grupul Liberty Global este prezent în șase țări europene, cu brandurile Virgin Media, Telenet și UPC. În 2018, Liberty Global a convenit vânzarea activelor din Germania și Europa Centrală, inclusiv a UPC România, către Vodafone, în schimbul a 18,4 miliarde de euro.

Profit.ro a relatat recent că procesul de fuziune dintre Vodafone și UPC pe piața românească va fi finalizat până la finele lunii martie, dată la care UPC România va înceta să existe.

viewscnt
Afla mai multe despre
severina pascu
upc romania
upc elvetia
virgin media
director financiar
deputy ceo
fuziune vodafone upc