Telekom România Mobile a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri de 61 milioane de euro, în scădere cu 7,6% față de intervalul similar din 2024, când acest indicator s-a situat la 66 milioane de euro, potrivit datelor grupului elen OTE.
Portofoliul de clienți a coborât cu 5,9%, de la 3,661 milioane la 3,444 milioane.
Indicatorul EBITDA AL a scăzut la zero, de la 3 milioane de euro la finele lunii martie 2024.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Veniturile din servicii de telecomunicații mobile au consemnat un regres de 7,7%, de la 39 milioane de euro la 36 milioane de euro.
Scăderea indicatorilor este pusă pe seama mediului concurențial competititv și a impozitului pe venit introdus în trimestrul 2 al anului 2024. Mai multe detalii AICI și AICI.

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de peste 53% de grupul german Deutsche Telekom.
La finele lunii octombrie 2024 a fost anunțat că Vodafone România va deveni parte din tranzacția de achiziție a Telekom România Mobile (TKRM) alături de Digi Communication, omul de afaceri român Adrian Tomșa retrăgându-se din tranzacție.
Grupul elen OTE precizează că a intrat în negocieri de vânzare a Telekom România Mobile atât cu Digi, cât și cu Vodafone România, pentru o operațiune comună, în urma deciziei lui Adrian Tomșa de a se retrage.
Mai multe detalii AICI.
Consiliul Concurenței a anunțat, miercuri, că Digi și Vodafone au transmis angajamentele solicitate de instituție pentru a primi avizul de preluare a activelor din România ale Telekom Mobile. Mai multe detalii AICI.