EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 sep 2023

Grupul eMAG, deținut de Naspers și Iulian Stanciu, planifică construcția a încă două depozite dedicate activității de curierat, în completarea hub-ului logistic central al Sameday din Chitila, compania cumpărând terenul fostei baze de producție a constructorului falimentat Tehnologica Radion, relevă documente analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

eMAG a cumpărat, acum, de la constructorul Frasinul din Bistrița Năsăud un teren cu o suprafață de 83.749 de metri pătrați, lipit de proprietatea pe care funcționează hub-ul central al Sameday din Chitila, potrivit surselor Profit.ro.

CONFIRMARE FOTO Familia Tănăsoiu investește aproximativ 30 de milioane de euro în continuarea Green Lake, proiect imobiliar început de greci CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Familia Tănăsoiu investește aproximativ 30 de milioane de euro în continuarea Green Lake, proiect imobiliar început de greci

Terenul tranzacționat fusese cumpărat de Frasinul, firma antreprenorului Traian Larionesi, la o licitație din 2021 desfășurată în procedura de faliment a constructorului Tehnologica Radion, pentru un preț de 3 milioane de euro. Până la momentul înstrăinării, Tehnologica Radion folosea terenul ca bază de producție de betoane, borduri și mixturi asfaltice.

Acum, eMAG Facility, o firmă nou creată a grupului eMAG, a demarat procedurile de înființare a unui parc industrial pe terenul cumpărat de la Frasinul. De acest statut beneficiază și terenul pe care se află hub-ul central Sameday.

Titlul de parc industrial oferă investitorului o serie de facilități, printre care scutirea de la plata impozitului pe terenuri, impozitului pe clădiri sau de la plata taxelor pentru eliberarea autorizației de construire.

EXCLUSIV Emfor Montaj, parte a grupului Electromontaj, a preluat firma de construcții a familiei Bîlteanu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Emfor Montaj, parte a grupului Electromontaj, a preluat firma de construcții a familiei Bîlteanu

Cu această ocazie, eMAG și-a prezentat planul de a realiza două noi depozite dedicate activității de curierat a căror construire necesită o investiție calculată la 23,1 milioane euro, fără echipamente tehnologice, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Unul dintre depozite va fi structurat pe parter și mezanin parțial și va avea o suprafață desfășurată de 19.500 de metri pătrați, iar a doua hală cu parter înalt va avea o suprafață desfășurată de 4.995 de metri pătrați.

Cu o suprafață totală de aproape 25.000 de metri pătrați, cele două unități de depozitare pot dubla capacitatea actuală de depozitare a hub-ului Sameday din Chitila. Acest centru logistic, inaugurat în toamna anului 2019 pe un teren de 7,4 hectare, are o suprafață de 22.000 de metri pătrați și a necesitat o investiție de 20 de milioane de euro, fiind considerat al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei, la care s-a adăugat în 2021 un depozit pentru operațiuni „easybox“ cu o suprafață de 3.400 de metri pătrați.

Antreprenorul general și proiectantul noilor depozite a fost desemnată firma Bauprojekt, a investitorului german Michael Dietrich.

EXCLUSIV Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay vinde un proiect autorizat pentru 840 de apartamente în cartierul Titan CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay vinde un proiect autorizat pentru 840 de apartamente în cartierul Titan

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții curierului Sameday nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Investițiile grupului eMAG în zona logistică devin tot mai consistente, fără a lua în considerare spațiile închiriate. În 2021, compania, care administrează și afacerile retailerului online eMAG, a finalizat construcția unui nou hub logistic de 130.000 de metri pătrați în comuna Joița de lângă București, o investiție de peste 90 de milioane de euro, care vine în completarea unor depozite de 126.000 de metri pătrați inaugurate tot aici în 2018 după investiții de 65 de milioane de euro. Noile investiții îi asigură dezvoltatorului locul 5 în topul celor mai mari proprietari de spații logistice din România, după Globalworth (vezi infograficul de la final).

Sameday s-a extins în Ungaria și Bulgaria, fiind prima companie românească de curierat care a ieșit în afara țării. Sameday operează la nivel regional 4.720 de puncte de livrare, dintre care  peste 3.800 sunt amplasate în România.

Delivery Solutions, compania care operează brandul Sameday Courier și parte a grupului eMAG, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri în creștere cu 23% față de anul anterior care s-a ridicat la nivelul a 736 milioane lei în România, respectiv la 833 milioane lei la nivelul grupului.

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

La finele lunii mai 2017, Profit.ro a anunțat că Sameday Courier a fost cumpărat de eMAG (Dante International) de la omul de afaceri Octavian Bădescu, tranzacția fiind estimată până în 2 milioane de euro.

Sameday se numără, în prezent, printre principalii jucători din piața românească de curierat având o echipă de circa 4.500 de angajați și parteneri. Expedierile Sameday sunt procesate în 4 hub-uri logistice, unul amplasat în Rudeni (Chitila), unul în Sibiu, unul în Budapesta și unul în Sofia.

 
Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
emag
sameday
tehnologica radion