EXCLUSIV FOTO Michael Dietrich, fost partener al lui Dan Adamescu, își pregătește intrarea pe piața rezidențială de lux, după ce și-a vândut principala afacere din grupul Baupartner

EXCLUSIV FOTO Michael Dietrich, fost partener al lui Dan Adamescu, își pregătește intrarea pe piața rezidențială de lux, după ce și-a vândut principala afacere din grupul Baupartner

Clădirea de birouri de pe strada Gheorghe Țițeica 163-165

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 aug 2023

Investitorul german Michael Dietrich, fost partener al omului de afaceri Dan Adamescu și proprietar al grupului din construcții Baupartner, pregătește două proiecte rezidențiale de lux lângă Parcul Verdi și piața Dorobanți, zone exclusiviste din București, primele sale investiții pe această nișă de piață, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Omul de afaceri are în proces de vânzare către Romcim cele trei fabrici de prefabricate gestionate prin Bauelemente, cu afaceri cumulate de 77,4 milioane de euro. Unitățile de producție din Ariceștii Rahtivani (Prahova), Bolintin Deal (Ilfov) și Cristian (Sibiu) reprezintă cea mai mare afacere din grupul Baupartner, controlat de Dietrich.

Investitorul german s-a asociat în 2021 cu producătoarea de film Anca Elena Tudor, coproprietara Smart Film – casă de producție cu un portofoliu bogat de reclame pentru Penny, eMag sau CEC Bank – și fostă directoare de producție la Castel Film.

Împreună au inițiat procesul de autorizare a unui proiect rezidențial în locul unei vechi clădiri de birouri ce mărginește parcul Verdi și în care își are sediul una dintre firmele de producție cinematografică ale Ancăi Tudor. Proprietatea dispune de un teren de circa 1.500 de metri pătrați.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1

Investitorii propun desființarea clădirii de birouri de pe strada Gheorghe Țițeica 163-165 și construirea, în loc, a unui bloc de locuințe cu două subsoluri, parter, 4 etaje, plus etajele 5 și 6 retrase. Clădirea de birouri ce urmează a fi demolată a fost proiectată, în urma unei licitații, ca sediu pentru corporația americană Wrigley`s de către Art Group Int, firma cunoscutului arhitect Ion Chirescu, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Viitorul proiect rezidențial este amplasat chiar lângă One Rahmaninov, proiect de lux dezvoltat de omul de afaceri Gheorghe Stelian și vândut de One United Properties.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții Baupartner și Anca Elena Tudor nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

În paralel, Michael Dietrich a mai inițiat un proiect rezidențial și pe strada Puțul lui Zamfir 35 din apropierea pieței Dorobanți. El propune desființarea vechii case prinse între clădiriile mai înalte care o flanchează și construirea unui bloc cu locuințe cu subsol, parter, două etaje, plus etajele 3 și 4 retrase.



 

Ambele firme de proiect îl au printre asociații indirecți și pe Mihai Cristian Rohat, general manager al Baustrada, parte a grupului Baupartner, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

După vânzarea Bauelemente către Romcim, principalele firme din grupul lui Michael Dietrich vor rămâne Baupartner Construct, un antreprenor general cu afaceri de 30 de milioane de euro în 2022 și angrenat în construcția Promenada Mall din Craiova, Baupartner Bautechnik, furnizor de echipamente și servicii dedicate excavărilor și demolărilor din construcții cu afaceri de 4,3 milioane de euro în 2022 și Bauprojekt, care oferă servicii de inginerie și proiectare cu afaceri de aproape un milion de euro în 2022.

ANALIZĂ Investitorii imobiliari intră în repaus. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale se îndreaptă spre minimul ultimului deceniu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Investitorii imobiliari intră în repaus. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale se îndreaptă spre minimul ultimului deceniu

Grupul Baupartner, înființat în 2006, cuprinde 15 companii care activează pe piața din România în diverse domenii de la proiectare, construcții, producție de elemente prefabricate din beton, producție de țevi sudate, producție de energie regenerabilă din biogaz, imobiliare și agricultură.

În prima parte a anilor 2000, Michael Costin Dietrich a fost partener cu Dan Adamescu, fostul proprietar al Nova Group, decedat în 2017, la mai multe firme, cum ar fi Baumeister, Bau Construct și Megaconstruct, conform datelor termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael dietrich
dan adamescu
baupartner