Comerțul en gros a crescut

Comerțul en gros a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut cu 5,1% în noiembrie 2019, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie 2019, față de aceeași lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut cu 6,2%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, scrie News.ro.

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a scăzut față de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,6%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 5,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,6%.

Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. \ CITEȘTE ȘI Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. "Analizăm mai multe opțiuni."

Avansul din noiembrie 2019, față de noiembrie 2018, a apărut datorită creșterii din comerțul cu ridicata nespecializat (+13,1%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+10,2%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+8,9%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,4%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+5,1%), comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+3,5%) și din comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+0,7%).

Cifra de afaceri din activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata a scăzut cu 21,5%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
en gros
comert
ins