De ce a fost grevă la Carrefour România: Salariul primit de angajați

De ce a fost grevă la Carrefour România: Salariul primit de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Peste jumătate din angajații Carrefour primesc un salariu net în jur de 2.000 de lei, la care se adaugă aproximativ 700 de lei în tichete de masă, arată membrii de sindicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sporul pentru munca în zilele de sâmbătă sau duminică este de 17 lei net pe zi lucrată. Prima de fidelitate pentru vechimea în companie se acordă o data la cinci ani, nu lunar, arată Hotnews.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi. Invită furnizorii, inclusiv cei locali, să transmită observații CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi. Invită furnizorii, inclusiv cei locali, să transmită observații

Carrefour a reacționat la protestul organizat de sindicaliști și a anunțat că noul contract colectiv de muncă va fi negociat în perioada următoare.

 

„Principala noastră preocupare este bunăstarea angajaților și facem toate eforturile pentru a le oferi un cadru de lucru sigur și stabil, precum și de a-i susține în dezvoltarea lor personală și profesională.

FOTO Un nou mall în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mall în România

Ne-am arătat constant suportul față de inițiativele demarate de către sindicate, iar în ultimii trei ani am reușit să creștem venitul total al angajaților noștri, să îmbunătățim pachetul de beneficii și compensare. În prezent, le oferim angajaților noștri un pachet extins de beneficii, în linie cu acordurile colective de muncă aflate în vigoare până în iulie 2024.

Bonurile de masă în valoare de 35 lei/zi, peste practica uzuală din piață, precum și de o serie de beneficii suplimentare se adaugă la venitul lunar - prima de fidelitate pentru cei cu vechime în companie, sporurile de noapte și de weekend, spor pentru zilele de sărbătoare națională lucrate.

Lanț major de restaurante fast-food pune din nou anumite antibiotice în pui CITEȘTE ȘI Lanț major de restaurante fast-food pune din nou anumite antibiotice în pui

Mai mult, colegii noștri beneficiază de asigurare medicală privată, primă de vacanță, primă de Paște, Crăciun, precum și prima pentru evenimente majore din viața lor, precum căsătoria sau nașterea unui copil.

În plus, am lansat deja invitația pentru a începe negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă anticipat, imediat după sărbătorile de Paște. Suntem deschiși la dialog și vom continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor, având încredere că vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru angajații noștri", se arată într-un comunicat.

Angajații din România ai retailerului francez Carrefour au inițiat astăzi acțiunile de protest.

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, au anunțat anterior că organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

„Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA.

A crescut numărul firmelor radiate CITEȘTE ȘI A crescut numărul firmelor radiate

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C”, a informat sindicatul.

Principalele solicitări ale angajaților care au anunțat proteste sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour.

Protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente!

VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta

Carrefour va închide definitiv aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate recent, în România, de la cora, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții retailerului francez.

Carrefour a obținut aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind finalizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
proteste