Angajații din România ai Carrefour au declanșat protestul

Angajații din România ai Carrefour au declanșat protestul
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Angajații din România ai retailerului francez Carrefour au inițiat acțiunile de protest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, au anunțat anterior că organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

„Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA.

A crescut numărul firmelor radiate CITEȘTE ȘI A crescut numărul firmelor radiate

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C”, a informat sindicatul.

Principalele solicitări ale angajaților care au anunțat proteste sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour.

Protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente!

VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta

Carrefour va închide definitiv aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate recent, în România, de la cora, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții retailerului francez.

Carrefour a obținut aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind finalizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
proteste