Carrefour are undă verde pentru preluarea Cora România

Carrefour are undă verde pentru preluarea Cora România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2023

Carrefour a obținut aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind așteptată să se finalizeze în următoarele săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retailerul francez a semnat, în aprilie, preluarea activităților Cora din România de la grupul belgian Louiz Delhaize, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate Cora Urban, precum și aproximativ 2.400 de angajați.

Acum, Carrefour a anunțat că achiziția a primit aprobarea autorității antitrust, fără a fi supusă unor remedii. Preluarea va fi efectivă în următoarele săptămâni.

FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România CITEȘTE ȘI FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România

Consiliul Concurenței a preluat, în august, atribuțiile de analiză a tranzacției de la Comisia Europeană.

Carrefour a raportat vânzări de 706 milioane de euro (TVA inclus) în România în trimestrul al treilea, în creștere cu 4,5% în termeni comparabili față de perioada similară din 2022.

În primele nouă luni, vânzările au crescut cu 7,9% în termeni comparabili, până la 2,032 miliarde de euro.

La nivel internațional, vânzările Carrefour s-au ridicat la 23,63 miliarde de euro în trimestrul al treilea, sub estimările analiștilor, “într-un context de presiune continuă asupra puterii de cumpărare a clienților”, potrivit companiei.

Carrefour operează o rețea de circa 12.000 de magazine în Europa, din care aproape jumătate în Franța, fiind cel mai mare retailer din sectorul alimentar de pe continent și al doilea din lume, cu 14.719 de magazine în total la finele lunii septembrie.

În România, grupul francez deține 413 magazine, din care 44 hipermarketuri, 190 supermarketuri și 151 de magazine de proximitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
vanzari carrefour romania
achizitie cora
preluare cora carrefour