SURPRIZĂ Unul dintre principalii jucători din industria cărnii a intrat în insolvență

SURPRIZĂ Unul dintre principalii jucători din industria cărnii a intrat în insolvență
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 apr 2024

Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, care deține inclusiv magazine alimentare proprii, pe piață de 31 de ani și având astăzi peste 170 de angajați, a intrat în insolvență, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Procedura a fost deschisă la cererea creditorilor Abatorul Periș și Primo Mix Food.

Abatorul Periș este una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România. Primo Mix Food este furnizor de diverse produse alimentare.

VIDEO McDonald’s a instalat primul panou publicitar care miroase a cartofi prăjiți CITEȘTE ȘI VIDEO McDonald’s a instalat primul panou publicitar care miroase a cartofi prăjiți

Compania Angst RO SRL, intrată acum în insolvență, este controlată de familia Sorin și Ludmila Minea, conform termene.ro. Sorin Minea este și președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară - Romalimenta.

În 2022, ultimul an raportat, compania a avut afaceri de 60,4 milioane lei (cu 20% sub cifra de afaceri din 2021) și o pierdere de 6,3 milioane lei (în creștere puternică, de la un minus de 980.863 lei în anul precedent), cu 173 angajați.

CONFIRMARE Turcii schimbă denumirea Arctic Găești cu un alt brand CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Turcii schimbă denumirea Arctic Găești cu un alt brand

Datoriile totale au depășit 56 milioane lei (de la 50 milioane lei în anul anterior). Către ANAF, pentru 31 decembrie 2023 sunt indicate restanțe de doar 511.504 lei.

Sorin Minea mai are acțiuni, printre altele, la Angst Bistro (fabricare de mâncăruri) și Angst Retail (comerț cu amănuntul).

Grupul Angst include, pe lângă facilitatea de producție din Buftea, o fabrică de produse crud-uscate la Sinaia (Salsi).

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Produsele companiei sunt disponibile în marile rețele comerciale și în magazinele proprii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
angst
insolventa