Amenzi de aproape 360.000 de lei pe litoral

Amenzi de aproape 360.000 de lei pe litoral
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2019

Amenzi de aproape 360.000 de lei au fost date, în ultima săptămână, de inspectorii sanitar-veterinari la 36 de unități de alimentație publică de pe litoral, printre neregulile constatate fiind vânzarea și depozitarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar și condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 12-18 august, 278 de unități amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia, scrie News.ro.

"În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nedemonstarerea trasabilității produselor alimentare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră", au precizat reprezentanții DSVSA Constanța.

CONFIRMARE Altex pleacă de pe platforma eMAG CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Altex pleacă de pe platforma eMAG

Echipele de control au amendat 36 de unități de alimentație publică, dintre care 14 restaurante, cinci unități tip fast-food, o unitate tip bufet, patru magazine alimentare, șase baruri, patru braserii, o pizzerie și un supermarket, valoarea sancțiunilor fiind de 357.000 de lei.

De asemenea, inspectorii sanitar-veterinari au retras de la vânzare, în ultima săptămână, șapte kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
ansvsa