DiscoverEU: Alte sute de tineri români primesc permise gratuite pentru a călători în UE

DiscoverEU: Alte sute de tineri români primesc permise gratuite pentru a călători în UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 ian 2020

Peste 800 de tineri români au fost selectați pentru a primi permise de călătorie la cea de a patra rundă a programului DiscoverEU, prin intermediul căruia tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La runda cu numărul patru a programului lansat de Comisia Europeană în urmă cu doi ani s-au înscris 3.128 de tineri din România, dintre care 804 au fost selectați pentru a călători gratuit în Uniunea Europeană în intervalul 1 aprilie-30 octombrie, pentru o perioadă de maximum 30 de zile.

În total, circa 75.000 de tineri europeni au participat la runda derulată în noiembrie, un număr de 20.020 de cereri primind aviz favorabil.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Programul DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018, cu un buget inițial de 12 milioane de euro. În 2019, bugetul s-a ridicat la 16 milioane de euro, iar pentru acest an a fost suplimentat la 25 milioane de euro.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate. Programul oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană.

Aproape 70.000 de tineri au primit permise gratuite de călătorie de la lansarea inițiativei și până în prezent, dintr-un total de 350.000 de participanți. Din România au fost selectați circa 2.700 de tineri.

Comisia intenționează să organizeze o nouă rundă de înscrieri în prima jumătate a anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
descoperaue
permise gratuite calatorie
calatorii gratuite europa
uniunea europeana
program ue