DiscoverEU: Tinerii din România se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE

DiscoverEU: Tinerii din România se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE
scris 8 nov 2019

Comisia Europeană a lansat o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU, cu ajutorul cărora tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

La precedentele trei runde din cadrul programului, derulate în perioada 2018-2019, s-au înscris aproape 7.400 de tineri din România, fiind selectate în total circa 1.900 de persoane.

În total, Comisia Europeană a acordat până acum 50 000 de permise de călătorie prin intermediul DiscoverEU.

Airbnb va verifica toate cazările din cadrul platformei CITEȘTE ȘI Airbnb va verifica toate cazările din cadrul platformei

Tinerii europeni își pot depune candidatura până pe 28 noiembrie pentru a putea obține unul dintre cele 20.000 de permise de călătorie puse la dispoziție prin cea de a patra rundă a programului. Persoanele selectate vor putea vizita gratuit Europa în perioada 1 aprilie-31 octombrie 2020.

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 31 decembrie 2019, trebuie să fie cetățeni ai unui stat membru al UE și să fie dispuși să călătorească între 1 aprilie și 31 octombrie 2020, pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe pot depune cereri prin intermediul Portalului european pentru tineret.

Comisia intenționează să lanseze o nouă rundă de înscrieri în prima jumătate a anului 2020.

Inițiativa DiscoverEU a fost lansată în iunie 2018, cu un buget inițial de 12 milioane de euro. În 2019, bugetul programului a fost de 16 milioane de euro, iar pentru 2020 se estimează un buget de 25 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
tineri
calatorii gratuite ue
permise gratuite de calatorie
descoperaue
uniunea europeana
initiativa tineret