Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună

Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunțat Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De această majorare, care va intra în vigoare de la 1 aprilie, vor beneficia sute de mii de angajați, a precizat Executivul de la Atena, care joi a trecut printr-o moțiune de cenzură, scrie Agerpres.

De ce pierde Mykonos turiști pentru al doilea an consecutiv. O victimă a propriilor excese CITEȘTE ȘI De ce pierde Mykonos turiști pentru al doilea an consecutiv. O victimă a propriilor excese

"Decizia de azi vine în sprijinul muncitorilor fără a afecta soliditatea economiei și competitivitatea firmelor", a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis. Potrivit acestuia, Guvernul grec intenționează să ducă salariul minim la 950 de euro pe lună în 2027.

Economia Greciei a înregistrat anul trecut un avans de 2%, ușor mai mic decât previziunile Guvernului, dar cu mult peste creșterea medie de 0,4% din zona euro. Pentru acest an prognoza de creștere este de 2,9%, în condițiile în care economia Greciei ar urma să fie impulsionată de turism, creșterea investițiilor și cererea internă.

"Am mai făcut un pas spre îndeplinirea promisiunilor din campania electorală", a adăugat Mitsotakis.

Guvernul condus de Mitsotakis, care în luna iunie a anului trecut a fost reales, a promis că va majora salariul minim până la 950 de euro în 2027 și, de asemenea, că va majora salariul mediu cu peste 25% până la 1.500 de euro. De asemenea, Executivul a promis că va majora salariile din sectorul public și pensiile, în cadrul procesului de revenire economică după o criză a datoriilor care a durat aproximativ un deceniu.

Potrivit datelor Eurostat, Grecia se numără printre țările membre UE cu un salariu minim național egal sau mai mic de 1.000 de euro pe lună, alături de Bulgaria, Cipru, Polonia și România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
salariu