Moscoviții au tras o sperietură zdravănă, sistemul de plată în transportul public s-a prăbușit

Moscoviții au tras o sperietură zdravănă, sistemul de plată în transportul public s-a prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

Moscoviții au tras o sperietură zdravănă, după un eșec de amploare în ceea ce privește plata biletelor pentru transportul public, care a cuprins inclusiv sistemul de metrou și rețeaua de autobuze, relatează The Moscow Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Problemele au început să apară pentru pasagerii care plătesc călătoriile cu carduri bancare, a relatat site-ul RBC citând serviciul de presă al VTB, banca responsabilă pentru efectuarea acestor tranzacții, arată news.ro.

Rusia susține că se va răzbuna pe Bulgaria pentru proprietățile imobiliare confiscate CITEȘTE ȘI Rusia susține că se va răzbuna pe Bulgaria pentru proprietățile imobiliare confiscate

Potrivit moscoviților, atunci când au încercat să plătească cu cardul, au primit o notificare privind lipsa de fonduri, în ciuda faptului că existau bani în conturile lor. În același timp, fondurile au fost deduse, de fapt, de pe carduri, însă turnicheții de la metrou au rămas blocați.

După cum notează "Vedomosti", avaria a afectat cardurile celor mai mari bănci: plata cu cardurile emise de Sber, Raiffeisenbank și Tinkoff nu a funcționat.

OFICIAL Contract semnat, Ungaria atrage o nouă investiție gigant CITEȘTE ȘI OFICIAL Contract semnat, Ungaria atrage o nouă investiție gigant

Defecțiunea din transportul public al Moscovei a avut loc la două zile după o "pană de curent" care s-a produs la rețeaua proprie de internet a Rusiei, Runet, care a afectat milioane de utilizatori din Rusia și din străinătate și a devenit, probabil, cea mai mare din istoria domeniului ".ru". În timpul incidentului, care a durat câteva ore și pe care autoritățile l-au atribuit unor imperfecțiuni software, Roskomnadzor (agenția care supervizează comunicațiile) a ordonat lansarea unui element-cheie al "runetului suveran" - sistemul național cu nume de domenii. Operatorii din telecomunicații au primit un ordin corespunzător din partea Centrului de Monitorizare și Control al rețelei publice de comunicații. În același timp, au fost date instrucțiuni pentru dezactivarea protocolului DNSSEC - protecția criptografică pentru autentificarea în sistemul de nume de domeniu (DNS).

Este posibil ca incidentul cu runet, care i-a lăsat pe ruși fără acces la site-urile din domeniul ".ru", să fi fost asociat cu un test de tranziție la serverele DNS naționale, a declarat un oficial. Această idee a fost exprimată în repetate rânduri la nivel de stat, a amintit el. Instrucțiunea de a crea propriul sistem DNS al Rusiei, independent de Occident - un "internet separat" de facto - a fost dată de președintele Vladimir Putin încă din 2017.

2023, anul cu cele mai puține nașteri din istoria Ungariei CITEȘTE ȘI 2023, anul cu cele mai puține nașteri din istoria Ungariei

Eșecul de la Runet a fost cauzat de o eroare de actualizare a cheilor DNSSEC pentru domeniul ".ru", iar înlocuirea cheii pentru semnătura DNSSEC ar fi putut avea legătură cu tranziția la un DNS național.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
transport