Polonia va închide granița pentru camioanele din Rusia și Belarus

Polonia va închide granița pentru camioanele din Rusia și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Polonia a anunțat noi sancțiuni împotriva a 365 de belaruși, inclusiv peste 150 de deputați, și a suspendat traficul de frontieră pentru camioanele înmatriculate în Belarus și Rusia, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Aceste persoane au promovat regimul belarus și, de asemenea, au legitimat și susținut politica represivă a autorităților de la Minsk”, a declarat Ministerul polonez de Interne,, scrie G4Media.ro.

TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul benzinei, cu 5-7 bani peste cel al motorinei

Ministerul a precizat că toate persoanele sancționate vor avea interdicție de a intra în Polonia și în spațiul de liberă circulație Schengen al UE, iar activele lor vor fi înghețate.

Potrivit Ministerului de Interne, această măsură a fost un răspuns la menținerea sentinței în cazul lui Andrzej Poczobut.

Poczobut, un jurnalist polono-belarus, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a criticat regimul președintelui Alexander Lukașenko.

Săptămâna trecută, un tribunal belarus a respins apelul său și a menținut verdictul.

De asemenea, agenția a anunțat că, începând cu 1 iunie, va suspenda „pe termen nelimitat” funcționarea singurului punct de trecere a frontierei rutier operațional din Kukuryki pentru camioanele înregistrate în Belarus și Rusia.

Anterior, Duma de Stat a propus guvernului rus să interzică trecerea transportatorilor rutieri polonezi în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
camioane
rusia