VIDEO Explozie puternică la o uzină de artificii în Turcia; 4 morți, 97 de răniți și 45 de dispăruți

VIDEO Explozie puternică la o uzină de artificii în Turcia; 4 morți, 97 de răniți și 45 de dispăruți
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2020

O puternică explozie survenită vineri la o fabrică de artificii din Turcia a provocat până în prezent 4 morți și 97 de răniți, alți 45 de angajați ai fabricii fiind dați dispăruți, au anunțat autoritățile turce, potrivit agențiilor EFE și AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că în momentul deflagrației în fabrică se aflau 166 de persoane. El speră că unii dintre cei dispăruți să fi reușit să se salveze prin mijloace proprii în urma exploziei, arată Agerpres.

Potrivit presei locale, în interiorul fabricii erau stocate circa 110 tone de materiale explozive.

O imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei. Conform martorilor citați de mass-media turce, suflul exploziei a fost resimțit pe o rază de circa 50 de kilometri, unii localnici crezând că este vorba despre un cutremur.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
explozie