VIDEO Un avion rusesc, cu 65 de soldați ucraineni la bord care urmau să fie eliberați, s-a prăbușit

VIDEO Un avion rusesc, cu 65 de soldați ucraineni la bord care urmau să fie eliberați, s-a prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Un avion militar de transport rusesc Ilyushin Il-76 s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod, au anunțat patru instituții media pro-Kremlin, citând surse și înregistrări video postate pe rețelele de socializare, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse din cadrul armatei ucrainene au confirmat pentru publicația Ukrainska Pravda prăbușirea avionului, precizând că acesta transporta rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană S-300, arată Hotnews.

Grindeanu: Camioanele din Ucraina nu au prioritate în Portul Constanța în fața celor românești CITEȘTE ȘI Grindeanu: Camioanele din Ucraina nu au prioritate în Portul Constanța în fața celor românești

Guvernatorul regiunii Viaceslav Gladkov a declarat că a avut loc un „incident” în districtul Korochansky din regiune, la nord-est de orașul Belgorod, și că va inspecta locul.

Înregistrarea video postată de Baza, un canal legat de serviciile de securitate rusești, a arătat un avion de mari dimensiuni care a căzut la sol, provocând o explozie puternică.

Ministerul rus al Apărării a susținut că la bordul aeronavei se aflau 65 de soldați ucraineni capturați de forțele Moscovei care erau transportați în Belgorod pentru un schimb de prizonieri, potrivit agenției de stat TASS.

Ucraina și Moldova vor fi incluse în coridorul vertical de gaze naturale al Europei Centrale și de Sud-Est, din care fac parte Grecia, Bulgaria, România și Ungaria CITEȘTE ȘI Ucraina și Moldova vor fi incluse în coridorul vertical de gaze naturale al Europei Centrale și de Sud-Est, din care fac parte Grecia, Bulgaria, România și Ungaria

Il-76 este un avion de transport militar conceput pentru a transporta pe calea aerului trupe, mărfuri, echipamente militare și arme. Are un echipaj normal de cinci persoane și poate transporta până la 90 de pasageri.

Kremlinul a declarat, ca răspuns la întrebarea unui reporter, că analizează situația.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost supusă unor atacuri frecvente din partea Ucrainei în ultimele luni, inclusiv un atac cu rachete în luna decembrie care a ucis 25 de persoane.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
rusia
ucraina