Listată în 2021 pe piața AeRO, societatea Adiss din Maramureș își cere intrarea în concordat preventiv, procedura de evitare a insolvenței.
Compania a depus cererea oficială pentru intrarea în procedura de concordat preventiv ca parte a unui plan amplu de reorganizare și adaptare strategică la noile condiții economice și operaționale din sectorul infrastructurii de apă.
Decizia vine în contextul unei perioade marcate de întârzieri majore în decontarea fondurilor publice, de suspendarea și amânarea licitațiilor din programele naționale de finanțare și de blocaje generate de factori administrativi și de piață care au afectat întregul sector al infrastructuriib de apă și canalizare din România.
În plus, compania spune că a fost expusă, într-un moment critic, unei forme agresive de concurență neloială.

ADISS arată în acest sens că a luat măsuri ferme și va merge până la capăt pentru a proteja integritatea companiei și a angajamentelor față de clienți.
„Acest pas este o decizie responsabilă – menită să protejeze proiectele în derulare, parteneriatele contractuale și locurile de muncă, în timp ce compania implementează măsuri de eficientizare și modernizare.ADISS este o companie cu un portofoliu solid, know-how tehnic consistent și parteneriate active cu autorități și clienți din întreaga țară. Prin concordat, alegem o cale reglementată, transparentă și orientată spre soluții, care ne permite să continuăm activitatea și să accelerăm transformarea organizațională începută deja”, a transmis conducerea companiei.
Procedura de concordat preventiv permite firmelor românești să se redreseze în mod controlat, protejate legal, cu sprijinul creditorilor și sub supravegherea administratorului concordatar, fără ca activitatea curentă să fie întreruptă.

ADISS continuă să-și onoreze angajamentele.
Adiss (ADISS), cu activitate în domeniul tratării și epurării apei, operează în Baia Mare,
Este controlată de omul de afaceri Cristian Raț.
S-a listat pe piața AeRO în prima parte a lunii septembrie 2021, după desfășurarea unui plasament privat în valoare de 6,36 milioane lei la care au participat 155 de investitori.