Economie

Consiliul Concurenței a închis investigația pe piața tradingului de cereale fără a aplica nicio amendă

Consiliul Concurenței a închis investigația pe piața tradingului de cereale fără a aplica nicio amendă

luni, 14:40

Consiliul Concurenței a finalizat investigația începută în 2013 pe piața tradingului de cereale fără a aplica nicio amendă celor companiilor vizate, printre care Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera, United Grain, potrivit casei de avocatură D&B David și Baias, care a reprezentat șase dintre acestea.

 • Pe Profit Insider, refuzul Finanțelor de a deconta un ajutor de stat generează insolvența unei companii
  Pe Profit Insider, refuzul Finanțelor de a deconta un ajutor de stat generează insolvența unei companii
  luni, 14:21

  Refuzul Finanțelor de a deconta un ajutor de stat a generat insolvența unei companii. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză
  Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză
  luni, 14:08

  Guvernul a decis lista firmelor cărora Transelectrica le poate limita alimentarea cu electricitate dacă apar situații de criză gravă în sistemul energetic, pentru protejarea consumatorilor casnici. Pe listă este și firma IRIDE controlată de austriecii de la Immofinanz, proprietara complexului imobiliar IRIDE Business Park din Pipera, în care își au sediul, din toamnă, și studiourile posturilor TV Antena din trustul media Intact al familiei Voiculescu.

 • Pe Profit Insider, companiile cărora le poate fi limitată electricitatea în caz de criză
  Pe Profit Insider, companiile cărora le poate fi limitată electricitatea în caz de criză
  luni, 13:02

  Companiile cărora le poate fi limitată electricitatea în caz de criză. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • OMV Petrom și-a majorat cu 16% vânzările de gaze în pofida reducerii producției
  OMV Petrom și-a majorat cu 16% vânzările de gaze în pofida reducerii producției
  luni, 12:13

  OMV Petrom, cel mai important producător de hidrocarburi din România, și-a majorat vânzările de gaze către terți cu 16%, de la 10,7 Twh în ultimul trimestru al anului 2015 la 12,41 Twh în perioada similară a anului trecut.

 • OMV Petrom și-a diminuat producția de hidrocarburi cu 3,4%
  OMV Petrom și-a diminuat producția de hidrocarburi cu 3,4%
  luni, 12:12

  Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 3,4% (sau 6 mii barili echivalent petrol pe zi) comparativ cu perioada similară a anului precedent. Scăderea a fost compensată de majorarea producției din celelalte zone în care grupul activează.

 • Companiile care cumpără activele combinatului Oltchim nu preiau nici datoriile, nici contractele cu clienții
  Companiile care cumpără activele combinatului Oltchim nu preiau nici datoriile, nici contractele cu clienții
  luni, 08:06

  Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacției, dar nici contractele cu clienții nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligație de a prelua actualii angajați, arată un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, și de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL, intrat în posesia News.ro.

 • Pe Profit Insider, noul Guvern schimbă substanțial regulile în construcții
  Pe Profit Insider, noul Guvern schimbă substanțial regulile în construcții
  luni, 07:19

  Noul Guvern schimbă substanțial regulile în construcții. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au de astăzi noi reguli care obligă în unele cazuri la restructurarea activității
  PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au de astăzi noi reguli care obligă în unele cazuri la restructurarea activității
  luni, 07:00

  Persoanele fizice autorizate și întreprinzătorii persoane fizice, titulari ai unei întreprinderi individuale, au de astăzi un nou cadru care le obligă să se încadreze în maximum 5-10 clase de activități și să limiteze numărul de angajați.

 • Theresa May urmează să anunțe în discursul de marți un Brexit ”dur”
  Theresa May urmează să anunțe în discursul de marți un Brexit ”dur”
  duminică, 11:30

  Premierul britanic Theresa May are ca obiectiv un divorț ”dur” de UE, urmează să anunțe ea într-un discurs foarte așteptat, marți, în care își va prezenta planurile cu privire la Brexit, scriu duminică mai multe ziare britanice, citate de AFP.