Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat

Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Situația pe frontul de est din Ucraina "s-a deteriorat considerabil în ultimele zile", a declarat sâmbătă comandantul armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, remarcând o "intensificare" a ofensivei armatei ruse, care se îndreaptă în special spre orașul-cheie Ceasiv Iar, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Situația pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile. Acest lucru se datorează în principal unei intensificări semnificative a ofensivei inamicului după alegerile prezidențiale din Rusia", care au avut loc la mijlocul lunii martie, a scris Sîrski pe Telegram.

Armata rusă atacă pozițiile ucrainene în sectoarele Lîman și Bahmut "cu grupuri de asalt susținute de vehicule blindate", precum și în sectorul Pokrovsk, a precizat el. "Acest lucru a fost posibil datorită vremii calde și uscate, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor", a explicat Oleksandr Sîrski.

Standard&Poors confirmă pentru România ratingurile de credit, dar avertizează - cheltuielile preelectorale vor împinge deficitul fiscal la aproape 6% din PIB. PIB per capita este estimat să depășească pragul de 20.000 de dolari în acest an CITEȘTE ȘI Standard&Poors confirmă pentru România ratingurile de credit, dar avertizează - cheltuielile preelectorale vor împinge deficitul fiscal la aproape 6% din PIB. PIB per capita este estimat să depășească pragul de 20.000 de dolari în acest an

În pofida pierderilor, armata rusă a desfășurat "noi unități blindate", ceea ce i-a permis să obțină "succese tactice". Rușii și-au intensificat presiunea în jurul Ceasiv Iar în ultimele zile, acest oraș-cheie din estul țării fiind acum "sub foc constant", potrivit Kievului.

Orașul, situat pe un deal, se află la mai puțin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraș din regiunea controlată de ucraineni și un important nod feroviar și logistic pentru armata ucraineană.

Oleksandr Sîrski spune că zonele "cele mai problematice" au fost consolidate, în special cu apărare antiaeriană. "Problema superiorității tehnice asupra inamicului în domeniul armelor de înaltă tehnologie a apărut din nou", a spus el. "Numai în acest fel vom putea învinge un inamic mai mare", a adăugat comandantul ucrainean. El a spus că este necesar, de asemenea, "să se îmbunătățească calitatea pregătirii personalului militar".

De luni de zile, Kievul le cere aliaților săi occidentali mai multe muniții și sisteme de apărare antiaeriană. Dar ajutorul se epuizează din cauza blocajelor politice de la Washington, ceea ce îi obligă pe soldații ucraineni să facă economie la muniție. De asemenea, armata ucraineană se străduiește să facă noi recrutări, în fața unor forțe rusești mai mari și mai bine echipate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
razboi