Averea lui Musk a scăzut cu 27 miliarde de dolari, pe fondul prăbușirii acțiunilor Tesla

Averea lui Musk a scăzut cu 27 miliarde de dolari, pe fondul prăbușirii acțiunilor Tesla
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mar 2021

Valul de vânzări pe acțiunile americane din tehnologie a “șters” 27 miliarde de dolari din averea lui Elon Musk în ultima săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla, a cărui avere “pe hârtie” a urcat spectaculos pe parcursul anului trecut, grație aprecierii cu peste 700% a titlurilor companiei, rămâne totuși pe locul doi în topul celor mai bogați oameni calculat de Bloomberg, cu o avere netă estimată la 156,9 miliarde de dolari.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ecartul dintre Musk și Jeff Bezos, pe care îl depășise recent în Indexul Miliardarilor, s-a mărit însă la aproape 20 miliarde de dolari.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Acțiunile Tesla, la care Musk deține o participație de circa 21%, s-au depreciat cu 11,5% în ultima săptămână de tranzacționare și cu aproape o treime în ultimele trei săptămâni, capitalizarea companiei coborând sub pragul de 600 miliarde de dolari, de la un vârf de peste 800 miliarde de dolari în prima parte a anului.

Averea lui Musk a scăzut cu 27 miliarde de dolari, pe fondul prăbușirii acțiunilor Tesla

Indicele bursier Nasdaq-100, care urmărește acțiunile celor mai mari 100 de companii non-financiare listate pe bursa Nasdaq de la New York, inclusiv evoluția Tesla, a pierdut aproximativ 1,6 trilioane de dolari din capitalizare pe parcursul a trei săptămâni de corecții consecutive, precipitate de temerile investitorilor privind supraevaluarea acțiunilor din sectorul tehnologic.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Perspectivele legate de majorarea ratelor dobânzilor și, implicit, a costurilor cu împrumuturile, în contextul creșterii randamentelor titlurilor de stat, au pus presiune suplimentară la vânzare, contribuind la deprecierea acțiunilor companiilor.

În plus, acțiunile Tesla au fost afectate și de fluctuația cotațiilor bitcoin, în condițiile în care producătorul de automobile electrice a dezvăluit, recent, o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Top 5 cei mai bogați miliardari

Averea lui Musk a scăzut cu 27 miliarde de dolari, pe fondul prăbușirii acțiunilor Tesla

Valoarea averilor este calculată în funcție de cotațiile acțiunilor vineri, 5 martie 2021 (sume rotunjite). Sursa: Indexul Bloomberg al Miliardarilor

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
avere elon musk
actiuni tesla
capitalizare
indexul miliardarilor
jeff bezos
vanzari actiuni tehnologie