Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Foto: Automobile Italia/Flickr

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 7 ian 2021

Elon Musk, cofondatorul și directorul general al Tesla, printre altele, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere, în valoare netă, de peste 185 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde de dolari mai mult decât Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care conducea acest clasament din 2017, într-un top Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția bogăției lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă urcare în topul listei bogătașilor din istorie, remarcă CNBC.

Musk a început anul 2020 cu aproximativ 27 de miliarde de dolari și a fost doar printre primii 50 de oameni cei mai bogați.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

În iulie, Elon Musk a trecut de Warren Buffett, pentru a deveni cea de-a șaptea cea mai bogată persoană. În noiembrie, Musk a trecut și peste Bill Gates, pentru a deveni a doua cea mai bogată persoană. 

În urmă cu trei săptămâni, averea lui Elon Musk urcase la un nou nivel record, înaintea includerii acțiunilor producătorului de automobile electrice în indicele S&P 500.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Averea netă a lui Musk a crescut atunci cu aproximativ 9 miliarde de dolari, după ce titlurile Tesla s-au apreciat cu circa 6%, la un nou maxim istoric post-divizare, de 695 dolari/unitate.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Anul trecut, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 731%, valoarea averii lui Musk crescând cu 139,7 miliarde de dolari în acest interval. Recent, ascensiunea de pe bursă a fost alimentată de așteptările privind creșterea cererii pentru titlurile companiei odată cu includerea acestora în indicele S&P 500.

Acum, valoarea de piață a companiei a crescut la 737,6 miliarde de dolari.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Șeful Tesla se apropiase, astfel, la “doar” 20 de miliarde de dolari de Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume.

Averea lui Bezos s-a mărit cu 72,4 miliarde de dolari în 2020.

Clasamentele cum este și cel realizat de Bloomberg se bazează pe informații publice privind valorile deținute ca acțiuni, proprietăți imobiliare, obiecte de artă și alte bunuri de lux.

În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul 7, cu 173,5 miliarde de dolari, în timp real.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
avere elon musk
indicele miliardarilor
jeff bezos
actiuni tesla
s&p 500
teslanaires