Bitcoin, nou maxim record după ce Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde dolari în moneda digitală

Bitcoin, nou maxim record după ce Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde dolari în moneda digitală
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 feb 2021

Cotațiile bitcoin au urcat la un nou maxim record luni, după ce Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în moneda digitală și a indicat că va începe să accepte plăți cu criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla și-a actualizat politica de investiții în ianuarie, incluzând activele digitale și aurul pe lista plasamentelor potențiale, potrivit unui raport anual depus la comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

“Am investit un total de 1,50 miliarde de dolari în bitcoin ca parte a acestei politici și, ocazional sau pe termen lung, putem achiziționa și deține active digitale (...). Mai mult, ne așteptăm să începem să acceptăm bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat”, se arată în documentul menționat.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Bitcoin a urcat la un maxim record de 44.631 dolari/unitate pe platforma BitStamp după apariția informațiilor în mass-media. 

În jurul orei 15:50 (ora României), criptomoneda se aprecia cu circa 14% față de referința de vineri, la 44,038 dolari/unitate.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Monedele virtuale rivale, denumite generic altcoins, consemnau, de asemenea, aprecieri importante luni: +7% pentru Ethereum, +9,4% pentru Ripple (XRP), +5,8% pentru Bitcoin Cash și +5,94% pentru Litecoin.

De sentimentul pozitiv din piețe a beneficiat și token-ul eGold creat de startup-ul românesc Elrond, care a depășit astăzi o capitalizare 3 miliarde de dolari.

Prețul bitcoin a crescut puternic pe 29 ianuarie, după ce directorul general al Tesla, antreprenorul miliardar Elon Musk, a adăugat #bitcoin la profilul de Twitter și a scris că “restrospectiv, era inevitabil”.

Șeful Tesla a șters între timp #bitcoin de la profil, însă a continuat să publice mesaje legate de criptomonede, printre care și Dogecoin, monedă virtuală lansată în 2013 ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin, ajunsă între timp la o capitalizare de aproape 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
maxim record
tesla bitcoin
investitie bitcoin